17:56 08.07.2020

Справжня ціль нового податку на землю - змусити людей продати свої паї, заявляє екс-глава Мінагрополітики Мартинюк

2 хв читати
Справжня ціль нового податку на землю - змусити людей продати свої паї, заявляє екс-глава Мінагрополітики Мартинюк

Справжня ціль законопроекту №3131 про введення встановленого податку з кожного гектара сільськогосподарської землі - змусити власників паїв продати свої наділи після відкриття ринку землі через рік, вважає в. о. міністра аграрної політики та продовольства України 2018-2019 рр. Максим Мартинюк.

"Вся західна цивілізація тримається на двох речах - конкуренції та підприємницькому дусі. Ухвалення законопроекту №3131 має на меті їх знищити на користь агрохолдингів. Тому штамп популістів про "село гине" може стати сумною реальністю", - написав Мартинюк на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

На думку колишнього в. о. міністра, вигоду від ухвалення законопроекту №3131 отримає лише великий агробізнес України. Його представники в парламенті ще з 2017 року намагалися проштовхнути ініціативу з аналогами цього податку, який мали платити селяни, які самостійно працюють на своїх земельних ділянках.

За його словами, у період з 2016 до 2019 року уряд двічі відхиляв ідею введення такого податку. "Він ставить у нерівні умови агрохолдинги, які мають доступ до дешевих кредитів, і фермерів, які змушені кредитуватися під 25% річних; вертикально інтегровані компанії, які можуть оптимізувати своє податкове навантаження, і одноосібника, який у вигляді нового податку віддасть більшу частину заробленого", - зазначає екс-виконувач обов'язків глави Мінагрополітики.

На думку Мартинюка, лобісти великого агробізнесу у попередні три роки були наполегливі у просуванні встановленого податку з кожного гектара, тому що хотіли знищити руками влади своїх конкурентів серед дрібних аграріїв, кількість яких зростала, а ефективність роботи стала перевершувати неповоротких латифундистів. "Але ми в уряді розуміли, що саме на плечі людей цей податок і ляже. І замість уявної детінізації ми отримаємо реальне посилення бідності. Тому далі розмов все це не пішло", - розповів він.

"Втім, нинішня "моновлада" повністю здатна розуміти наслідки своїх дій. І цим наразі активно користується великий агробізнес, який намагається загнати 30% населення і 17% ВВП країни у стан бідності та справжнього вимирання села", - висловив думку екс-міністр аграрної політики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА