14:26 23.03.2020

Власник Global Spirits готовий безкоштовно виготовляти спиртові дезінфектори та санітайзери

2 хв читати
Власник Global Spirits готовий безкоштовно виготовляти спиртові дезінфектори та санітайзери

Власник алкогольного холдингу Global Spirits Євген Черняк заявив про готовність безкоштовно виробляти дезінфектори та санітайзери на основі спирту на потужностях холдингу.

"Ми готові на своїх потужностях, перепрофілювавши їх, безкоштовно виготовити для медичних закладів санітайзери та дезінфектори на основі спирту", - написав він на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

При цьому Черняк зазначив, що для цього необхідна дозвільна документація від профільного міністерства.

"Проект цей некомерційний, ми беремо на себе всі витрати з виробництва, від монополіста (ДП "Укрспирт" - ІФ) - тільки сировина та дозвільна документація", - зазначив власник Global Spirits.

У відповідь на цю ініціативу бізнесмена заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький зазначив, що для реалізації цієї ініціативи необхідно внести зміни до Податкового кодексу.

"Ці зміни вже напрацьовані, чекають ухвалення на найближчому позачерговому пленарному засіданні", - написав він у соцмережі Facebook.

Висоцький зазначив, що ДП "Укрспирт" також готове миттєво перейти на виробництво дезінфекційних засобів одразу після внесення відповідних змін до законодавства.

У свою чергу в. о. директора "Укрспирту" Сергій Блескун підтримав ідею власника Global Spirits і запропонував план її реалізації.

"У прикладній площині рішення може виглядати так: 1) визначили обсяг спирту ("Укрспирт" забезпечить практично будь-який), 2) зняли рішенням ВР акциз із цього обсягу, 3) продаж без акцизу на лікеро-горілчані заводи (ваш, зокрема), 4) ЛГЗ розливають спирт або спиртовмісну продукцію за погодженням кількості з МОЗ, 5) ЛГЗ доставляють через власну дистрибуцію протягом 24 годин тим, хто потребує цей продукт, у будь-яку точку України", - написав Блескун у коментарях до посту бізнесмена.

Як повідомлялося, ДП "Укрспирт" припинило відвантаження спирту на експорт і запустило в роботу додатково ще чотири заводи (з 18 березня працює вже 14 заводів) у зв'язку з підвищеним попитом на медичний спирт в Україні через поширення коронавірусу COVID-19. Загалом у виробничому плані на березень була передбачена робота 10 заводів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА