07:11 28.01.2020

"Няня" для інвесторів - це договір з урядом про конкретні умови вкладення коштів

2 хв читати
"Няня" для інвесторів - це договір з урядом про конкретні умови вкладення коштів

Ідея "інвестиційної няні" складається в підписанні інвесторами договору з урядом України про конкретні умови, в разі порушення яких Кабінет Міністрів відповідатиме в міжнародних судах, заявив у понеділок міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов.

"Ідея "інвестиційної няні" полягає в тому, що уряд України підписує конкретні умови з інвестором і таким чином уряд України відповідатиме в міжнародних судах перед інвестором за порушення. Інвестор також буде відповідати перед урядом України - це дзеркальний договір", - заявив Милованов у понеділок в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Міністр розвитку економіки впевнений, що таким чином держава показує іноземним та українським інвесторам, що вона готова забезпечити верховенство права. Милованов додав, що паралельно з цим повинна реформуватися судова і правоохоронна системи для вироблення довіри до них.

"Йдеться про право підписати договір. Сьогодні закон не дозволяє Кабінету Міністрів підписати окремий договір. Міжнародні договори ми підписуємо? Це те ж саме, адже ми підписуємо з міжнародними фінансовими організаціями, а це великий інвестор. МВФ - це міжнародний договір? Це індивідуальна міжнародна угода з великим міжнародним інвестором. З ЄБРР (Європейський банк реконструкції та розвитку - ІФ) і Світовим банком ми підписуємо договори? Так, і тепер ми говоримо, що будь-який великий інвестор, не тільки міжнародні фінансові організації, отримає право підписати договір з урядом", - розповів міністр.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

Група "Нафтогаз" у 2023 р. отримала 23,1 млрд грн чистого прибутку проти 79,1 млрд грн збитку у 2022 р.

"Укренерго" фіксує зростання споживання е/е через похолодання

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

"Аврора" стане першим орендарем М10 Lviv Industrial Park

НБУ в понеділок зміцнив курс гривні на 4 коп.

Зниження облікової ставки до 11,5-12% до кінця 2024 р. допускають чотири члени КМП, ще сім очікують 13% - НБУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА