19:28 14.11.2018

Глава комітету ВР з промполітики виступає за проведення МЕРТ спецрозслідування 25% -го зростання ввезення металу і вимагає ввести обмеження

2 хв читати
Глава комітету ВР з промполітики виступає за проведення МЕРТ спецрозслідування 25% -го зростання ввезення металу і вимагає ввести обмеження

Голова парламентського комітету з питань промислової політики і підприємництва (заступник лідера РПЛ з економічної політики) Віктор Галасюк вважає за необхідне провести спеціальне розслідування зростання імпорту в Україну чорних металів на 25%, виступаючи за введення попереджувальних обмежувальних заходів щодо поставок цієї продукції з Китаю, Туреччини, Росії та інших країн.

"Радикальна партія вимагає від уряду і Мінекономіки негайного проведення спецрозслідування щодо факту безпрецедентного 25-% зростання в цьому році імпорту в Україну чорних металів і виробів з них. Окрім того, нардепи наполягають на введенні запобіжних заходів захисту української металургії від хижацького імпорту з Китаю, Туреччини , Росії та інших країн", - повідомляється в прес-релізі комітету з промполітики з посиланням на В.Галасюка.

За його словами, закриття найбільших світових ринків і загострення боротьби за існуючі ринки збуту металопродукції - реальна загроза українській промисловості й економіці. При цьому імпорт чорних металів в Україні вже виріс на 25%, тому і сотні тисяч робочих місць в ГМК і суміжних галузях під ударом.

"Вимагаємо негайного вжиття заходів з метою запобігання зростанню імпорту металопродукції з Китаю, Туреччини, Російської Федерації та інших країн світу, які люто борються за нові ринки збуту своєї продукції. На часі також лобіювання доступу української металопродукції на зовнішні ринки, в тому числі, через експортно кредитне агентство", - зазначає В.Галасюк, підкреслюючи, що США, Канада, ЄС, Китай, ЄврАзЕС, Туреччина, окремі країни Африки та інші активно захищають внутрішній ринок металопродукції від імпорту, підвищуючи ввізне мито на 25% і вище.

"Уряди найбільших економік світу вживають всіх можливих і неможливих заходів для захисту власних виробників металу і металопродукції", - констатував В.Галасюк.

Як повідомлялося, з вересня 2016 року експортне мито на металобрухт було підвищено з EUR10 / тонна до EUR30 / тонна, а навесні 2018 року - до EUR42 / тонна, що дозволило ліквідувати критичний дефіцит брухту чорних металів на внутрішньому ринку і забезпечило безперебійну діяльність вітчизняних металургійних підприємств . З огляду на позитивні результати дії металургійного закону і виробничу необхідність підприємств, дію закону було продовжено ще на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

"Аврора" стане першим орендарем М10 Lviv Industrial Park

НБУ в понеділок зміцнив курс гривні на 4 коп.

Зниження облікової ставки до 11,5-12% до кінця 2024 р. допускають чотири члени КМП, ще сім очікують 13% - НБУ

В.о. директора ДП "Укрспирт" призначено Станіслава Банчука

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА