08:59 26.07.2018

Цукерберг втратив майже $ 17 млрд через квартальний звіт Facebook

2 хв читати
Цукерберг втратив майже $ 17 млрд через квартальний звіт Facebook

Публікація квартального звіту і негативні прогнози аналітиків призвели до обвалу вартості акцій Facebook, пише MarcetWatch. Фінансові втрати її засновника, Марка Цукерберга, за оцінками Bloomberg, можуть скласти майже $ 17 млрд.

Негативний вплив на вартість акцій надали дані щодо зниження темпів зростання виручки найбільшої в світі соціальної мережі. Згідно з даними звіту, чистий прибуток компанії склав $ 5,12 млрд у порівнянні з $ 3,89 млрд за аналогічний період минулого року. У той же час, розмір виручки Facebook за квартал ($ 13,04 млрд), незважаючи на зростання, виявився нижчим за очікуваний.

Обвал акцій підігріли негативні прогнози щодо темпів зростання прибутку. Подібну оцінку висловив фінансовий директор інтернет-гіганта Девід Вейнер. "Наші загальні темпи зростання виручки будуть продовжувати сповільнюватися в другій половині 2018 року, і ми очікуємо, що наші темпи зростання виручки будуть нижче в третьому і четвертому кварталах у порівнянні з попередніми звітними періодами", - наводить видання заяву топ-менеджера.

За оцінками Bloomberg, падіння вартості акцій компанії позбавило її засновника, Марка Цукерберга, $ 16,8 млрд. Якщо зниження вартості продовжиться після відкриття торгів у четвер, 26 липня, він позбудеться третього місця в списку найбагатших людей планети за версією агентства і опуститься на шосте.

Третє місце в рейтингу найбагатших людей планети за версією Bloomberg Цукерберг досяг лише кілька тижнів тому, на початку липня. Тоді статки засновника Facebook агентство оцінило в $ 81,6 млрд, однак на тлі зростання вартості належних активів до 25 липня статки Цукерберга збільшилися вже до $ 86,6 млрд, випливає з оновлюваної версією рейтингу.
 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА