11:12 13.07.2018

Україна буде забезпечена хлором для знезараження питної води - Гройсман

2 хв читати
Україна буде забезпечена хлором для знезараження питної води - Гройсман

Україна буде забезпечена рідким хлором для знезараження питної води, незважаючи на зупинку заводу "Дніпроазот", запевнив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час "Години запитань" до уряду у Верховній Раді в п'ятницю.

"Що стосується хлору - я доручив системно займатися цим питанням віце-прем'єр міністру Геннадію Зубку, і той план, який наразі представлений, говорить про те, що хлор в Україні буде. Що стосується підприємства ("Дніпроазот" - ІФ) - я готовий зробити все, щоб зберегти робочі місця, але поки що інструментів у мене немає", - сказав В.Гройсман.

Він додав, що "Дніпроазот" має купувати газ за ринковою вартістю, і держава не може продавати йому газ за ціною нижче його собівартості.

"Дніпроазот" купує газ так, як і вся українська промисловість. Немає газу дешевше. Я думав, як це можна зробити. У мене немає відповіді на це запитання. Знайдіть хоча б одного добувача газу, який продасть газ дешевше. Держава також не може продавати газ дешевше, ніж його вартість", - зазначив прем'єр-міністр.

Він також повідомив, що уряд шукає можливості міжнародного фінансування очищення річок, оскільки "Україні - це не по кишені".

Як повідомлялося, в середині червня АТ "Дніпроазот" - виробник рідкого хлору, який використовують водоканали для знезараження питної води, попередив, що припиняє поставки і зупиняє виробництво цієї речовини. У зв'язку з цим, на підприємствах галузі водопровідно-каналізаційного господарства України виникла складна ситуація з подальшим знезараженням питної води. На деяких підприємствах галузі залишків хлору залишалося від тижня до 20 днів.

У "Київводоканалі" раніше попередили, що через припинення поставок знезаражувача можуть бути проблеми з питною водою, але потім повідомили, що Київ досить забезпечений хлором, а в Україні розглядають варіанти заміни цього розчину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА