17:09 20.06.2018

СЕТАМ анонсував відкриття ринку арештованого майна для реалізації через платформи "Прозорро.Продажі"

2 хв читати

Державне підприємство "СЕТАМ" анонсувало відкриття доступу через "відкритий код" (API) до лотів арештованого майна для платформ, підключених до "Прозорро.Продажі", повідомив генеральний директор підприємства Віктор Вишньов під час прес-брифінгу в Києві в середу.

"Заарештоване майно, як і раніше, буде продаватися на майданчику ДП "СЕТАМ", але всі майданчики "Прозорро.Продажі" зможуть як партнери долучитися за допомогою відкритого коду, щоб також продавати це майно і отримати винагороду відповідно до постанови Кабміну в розмірі 1% вартості, якщо клієнт прийшов з партнерського сайту", - сказав В.Вишньов агентству Інтерфакс-Україна".

"СЕТАМ" планує стати однією з платформ "Прозорро.Продажі" і приєднатися до системи, додав він.

Під час прес-брифінгу В.Вишньов, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, заступник міністра юстиції по європейській інтеграції Сергій Пєтухов і керівник проектів урядово-громадської ініціативи "Разом проти корупції" Олеся Архипська підписали "дорожню карту" в сфері реалізації арештованого майна.

"На сьогодні підписано оновлений наказ Мін'юсту про реалізацію арештованого майна. Технічно ми ще в травні презентували засоби API, через які нові майданчики можуть приєднуватися до нас. Де-юре ми зараз закріпили це новим порядком. Вони можуть вже приходити до нас. Спеціально створена комісія буде розглядати майданчики щодо їх технічних параметрів приєднання. Далі вони отримують доступ і торгують", - пояснив В.Вишньов.

Як пояснили агентству в прес-службі "СЕТАМ", цей механізм запрацює після оприлюднення цього наказу.

Як повідомлялося, АМКУ в 2016 році провів дослідження ринку реалізації арештованого майна та зобов'язав Мін'юст внести зміни до нормативно-правових актів, якими буде передбачена можливість здійснення діяльності на цьому ринку через електронні торги не тільки держпідприємства "СЕТАМ", а й інших суб'єктів господарювання. Зокрема, АМКУ адресував Кабінету Міністрів пропозицію про перегляд розпорядження уряду №212 від 11 березня 2015 для забезпечення конкурентних умов на ринку реалізації арештованого майна.

Тим часом уряд 31 січня цього року прийняв розпорядження, яке закріплює за "СЕТАМ" монопольні функції організатора електронних торгів арештованим майном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА