12:26 09.03.2018

Уряд вживає заходів для виведення української продукції з-під санкцій США

1 хв читати
Уряд вживає заходів для виведення української продукції з-під санкцій США

Уряд України вживає заходів для виведення української продукції з-під санкцій США на вироби зі сталі та алюмінію, повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська.

"Ми віримо, що українська продукція, для якої американський ринок є традиційним, не є загрозою національній безпеці США. Ми знаходимось у постійному діалозі з урядом США та працюємо з українськими виробниками щодо цього питання", - написала вона своїй сторінці в соціальній мережі Facebook у п'ятницю.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп минулого тижня заявив про наміри підняти ввізні мита на сталь з усіх країн на 25%, на алюміній - на 10%.

7 березня голова Європейської ради Дональд Туск заявив на прес-конференції в Люксембурзі, що після оголошення Д.Трампом планів щодо запровадження нових імпортних мит на сталь і алюміній існує ризик серйозного торговельного спору між Сполученими Штатами та рештою світу, зокрема ЄС.

При цьому єврокомісар з питань економіки і фінансів П’р Московісі заявляв про можливі комбінації ЄС. Зокрема, на його думку, як контрзахід Європа може підвищити мита на американські цитрусові, тютюн, алкогольні напої.

Крім того, ЄС може подати скаргу на США до Світової організації торгівлі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА