13:01 31.01.2018

Гройсман доручив Мінфіну опрацювати питання відшкодування пільг і субсидій для ОСББ та ЖБК за 2017 рік

2 хв читати
Гройсман доручив Мінфіну опрацювати питання відшкодування пільг і субсидій для ОСББ та ЖБК за 2017 рік

 Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив міністрові фінансів Олександру Данилюку опрацювати питання відшкодування пільг і субсидій за 2017 рік для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) без відкриття рахунків зі спеціальним режимом використання в Державній казначейській службі.

"Монетизація - це певна революція, і ми це робимо вперше... Є дійсно реальні проблеми, але є і штучні. З ОСББ питання вирішено, вчора було роз'яснення Мінфіну, і не треба вносити жодних змін. ОСББ не є юридичною особою. Ми здійснюватимемо розрахунки на їхні рахунки", - пояснив під час обговорення міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Гроші вже пішли вчора", - додав він.

Як повідомлялося, віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко за підсумками наради 26 січня доручив Мінфіну спільно з Мінрегіонрозвитку та Мінсоцполітики опрацювати питання відшкодування пільг і субсидій за 2017 рік.

Як повідомлялося, наприкінці минулого тижня Управління праці та соціального захисту населення почали розсилати ОСББ і ЖБК листа з вимогою негайно відкрити в Казначействі рахунки зі спеціальним режимом використання окремо щодо кожного виду надаваних послуг (теплопостачання, ГВП, утримання будинку і прибудинкової території).

За рішенням Мінфіну, на ці рахунки планувалося відшкодовувати субсидії та пільги з можливістю використання коштів виключно для оплати енергоносіїв та води. За практичної реалізації такого сценарію ОСББ і ЖБК із великим відсотком пільговиків і субсидіантів не змогли б виплачувати заробітну плату своїм штатним працівникам, закуповувати необхідні матеріали та здійснювати ремонти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА