09:55 15.11.2017

Pegasus Airlines розглядає можливість створення "дочки" в Україні

2 хв читати
Pegasus Airlines розглядає можливість створення "дочки" в Україні

Турецька авіакомпанія Pegasus Airlines розглядає можливість створення дочірньої компанії в Україні і може також збільшити своє замовлення для Airbus A321neo, повідомив в інтерв'ю Forbes директор із продажу та планування мережі перевізника Емре Пекесан.

За його словами, керівництво компанії провело переговори з міністром інфраструктури України в Києві про можливе спільне підприємство, що належатиме більшості українських інвесторів, і працюватиме під ліцензією на діяльність в Україні.

"Україна дійсно недостатньо обслуговується ринком. Лише один перевізник дуже активний, це МАУ. Це величезна країна, з великим населенням, що розташована в центрі регіону, зі зростанням ВВП. Ця країна цікава", - зазначив він.

Е.Пекесен додав, що Україна є однією з кількох країн у списку, що розглядається керівництвом.

Інформацію про можливе відкриття "дочки" авіаперевізника побічно підтвердив і міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"2018 - небо України буде іншим - і не лише Pegasus", - написав він на своїй сторінці в мережі Facebook.

"На сьогоднішній день в Україні є досвід роботи дочірньої турецької авіакомпанії – це "Атласджет Україна". Однак вона виконує лише кілька рейсів з українських міст до Стамбула.

Pegasus - провідна лоу-кост авіакомпанія в Туреччині, що забезпечує польоти point-to-point на коротких і середніх маршрутах і націлена на створення широкої мережі рейсів.

Pegasus Hava Tasimaciligi A.S. була заснована в 1990 році як спільне підприємство, коли Aer Lingus Group, Silkar Yatırım ve Insaat Organizasyonu A.S. і Net Holding A.S., уклали комерційну угоду з двома літаками.

Після придбання в 2005 році компанією Esas Holding A.S. належній Севкету Сабанчі і його сім'ї, Pegasus почав регулярні внутрішні рейси в листопаді того ж року і став четвертим серед авіакомпаній, що діють у Туреччині.

Компанія Pegasus в січні-вересні отримала валовий прибуток у розмірі 763 млн турецьких лір, що в 2,5 рази вище, ніж за аналогічний період 2016 року.

Про конкретні терміни реєстрації компанії в Україні або реєстрації літаків наразі не повідомлялося.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА