12:00 24.10.2017

Після завершення купівлі ВіЕс Банку планується його злиття з ТАСкомбанком - Тігіпко

3 хв читати
Після завершення купівлі ВіЕс Банку планується його злиття з ТАСкомбанком - Тігіпко

Сергій Тігіпко має намір після завершення купівлі ВіЕс Банку (Львів) об'єднати його з ТАСкомбанком (Київ), повідомив бізнесмен під час Українського банківського форуму CIS bankers, що відбувся в Києві 19-20 жовтня.

"Ми хочемо влити ВіЕс Банк у ТАСкомбанк - ми брали на себе такі зобов'язання. Це дасть нам змогу суттєво - відсотків на 60 - збільшити капітал, який ми щойно підняли на 25%. При цьому ми не маємо наміру скорочувати кількість відділень", - сказав він.

С.Тігіпко також повідомив, що в пріоритетах банківської групи - розвиток високотехнологічних банківських продуктів і послуг.

"На базі Універсалбанку ми запускаємо мобільний банкінг Monobank, починаємо продавати свої послуги. Це будуть дуже технологічні та конкурентні послуги на ринку. У грудні запустимо наступну технологію на базі ТАСкомбанку - щодо малого і середнього бізнесу. І там, і там співпрацюємо з колишніми колегами з Привату, тому сподіваюся, що ми створимо цікаві конкурентні продукти", - сказав він.

С.Тігіпко також повідомив про намір групи купувати не лише банки, а й борги.

"Для виходу на інвестиції, а це все стартапи, які потребують двох-трьох років окупності, потрібен розмір. Ми однозначно старатимемося зростати максимально, насамперед через купівлю боргів і банків", - сказав він.

Крім того, сказав С.Тігіпко, банки групи мають намір продовжувати інтеграцію з компаніями, що входять до неї.

"Нині ми повністю інтегрували КредитМаркет, це кеш-кредити та споживчі кредити. Вони на сьогодні мають можливість переливати частину своїх продуктів до нас на баланс, отримувати фондування. Також ми завершили інтеграцію Українського лізингового фонду, який нещодавно придбали. У них нині необмежені можливості зростання, вони можуть рухатися і займатися своєю роботою", - додав С.Тігіпко.

Як повідомлялося, власник ТАСкомбанку та Універсал Банку С.Тігіпко має намір купити у Сбербанку Росії 99,9% акцій ВіЕс Банку. Пакет документів для погодження придбання істотної участі у ВіЕс Банку було подано до Антимонопольного комітету України (АМКУ) і Національного банку України (НБУ) в середині вересня.

АМКУ 29 вересня дозволив С.Тігіпку опосередковано придбати ВіЕс Банк.

НБУ нині перебуває на фінальній стадії аналізу отриманих документів. При цьому попередній аналіз регулятора свідчить, що операція можлива.

ВіЕс Банк (VS Bank, до 16 грудня 2013 року - Фольксбанк, раніше - Електрон Банк) засновано в 1991 році. Станом на 1 січня 2017 року його основним акціонером було ПАТ "Сбербанк Росії" (володіло 99,923% акцій банку).

Згідно з даними Нацбанку, станом 1 липня 2017 року за розміром загальних активів (3,621 млрд грн) ВіЕс Банк посідав 28-ме місце серед 88 банків, що діяли в країні.

Україна 23 березня 2017 року терміном на рік запровадила санкції стосовно всіх п'яти структур російських держбанків, що працюють в Україні: українських Сбербанку і ВТБ, БМ Банку ("внучки" ВТБ), Промінвестбанку ("дочки" ЗЕБ) і VS Bank ("внучки" Сбербанку). Їм заборонені будь-які фінансові операції на користь пов'язаних із ними осіб, зокрема материнських структур.

Сбербанк провадить переговори з партнерами і НБУ про вихід з українського ринку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Феросплавні заводи розглядають можливість запуску підприємств після простою з жовтня 2023 року

НБУ в п'ятницю опустив офіційний курс гривні ще на 17 коп. - до 39,72 грн/$1

Акціонери ПФТС схвалили і збільшення СК вдвічі, і можливу здачу ліцензії, біржа розраховує на діалог з регулятором

Кабмін виділив майже 7,2 млрд грн на відновлення енергосистеми України - Шмигаль

Інфляція в Україні у квітні 2024 р. знизилася до 0,2%, у річному виразі збереглася на рівні 3,2% - Держстат

Шмигаль: Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, іще раз закликаю до економії

Для бізнесу та промисловості Києва з 18:00 п'ятниці до 07:00 суботи запроваджуються обмеження споживання електроенергії

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА