20:19 05.12.2021

"Укрпошта" побудує на території "Екополісу ХТЗ" у Харкові сортувальний хаб

3 хв читати
"Укрпошта" побудує на території "Екополісу ХТЗ" у Харкові сортувальний хаб

Генеральний директор АТ "Укрпошта" Ігор Смілянський та директор керуючої компанії бізнес-парку високих технологій "Екополіс ХТЗ" Віталій Баранников підписали угоду про будівництво на території "Екополісу" найбільшого у східній Україні центру автоматизованої обробки та сортування поштових посилок.

Як повідомляє прес-служба Харківської міськради, у церемонії підписання взяли участь міський голова Ігор Терехов та президент групи DCH Олександр Ярославський.

"На 7-ми зі 150 гектарів території "Екополісу" "Укрпошта" побудує найбільший логістичний комплекс. Я пишаюся, що такий проект реалізується в Харкові. Це приклад успішного приватно-державного партнерства", - сказав Терехов.

За словами Смілянського, нові сортувальні хаби будуть збудовані у Києві (два центри), Дніпрі, Львові та Одесі. Пропускна спроможність харківського центру становитиме 21 тис. посилок на годину. У рамках проекту планується створити 800 нових робочих місць. У ході будівництва буде застосовано європейські еко-стандарти. Смілянський зазначив, що місце розташування хабу (на території "Екополісу") дозволить зменшити кількість вантажівок, що їздять через центр міста.

"Укрпошта" реалізує проект спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком за участю Міністерства інфраструктури України. Обсяг фінансування становитиме близько 100 млн євро, які спрямують на будівництво сортувальних центрів у країні та створення пересувних відділень. У рамках реалізації ініціативи до Харкова надійдуть інвестиції на суму близько 42 млн. дол.

У свою чергу Ярославський подякував партнерам та повідомив, що в рамках реалізації проекту "Екополіс ХТЗ" планується забудувати загалом близько 600 тис. кв. м та створити 13 тис. нових робочих місць. 20 га площі залишать під виробництво тракторів, решта 130 га - для забудови важливих для міста та бізнесу об'єктів.

Як повідомлялося, бізнес-парк "Екополіс ХТЗ" - довгостроковий інвестиційний проект групи DCH Олександра Ярославського. Він створюється на базі Харківського тракторного заводу, а сам ХТЗ стане якірним резидентом індустріального кластера. Плановий обсяг інвестицій у розмірі $1 млрд дасть змогу створити до 2033 року майже 500 тис. кв. м офісних, складських та виробничих площ і розмістити тут понад 10 тис. сучасних робочих місць. До складу бізнес-парку увійдуть індустріальний парк, технопарк (IT- і R&D-кластери), а також медичний центр, логістичний комплекс і торговельний кластер (включаючи розподільний центр e-commerce), агротехнологічний кластер і освітній центр.

Про намір стати резидентами "Екополісу ХТЗ" вже заявили низка компаній, серед яких - ZTE та Huawei, Dell Technologies та Hewlett Packard. Серед інвесторів – представник міжнародної фінансово-інвестиційної групи династії Ротшильдів Натаніель Ротшильд.

Інвестпортфель групи DCH включає активи в таких галузях як будівництво та девелопмент ("Екополіс ХТЗ", мережа ТРЦ "Караван Megastorе" у Києві, Харкові та Дніпрі, готель Kharkiv Palace, ЖК "Воздвиженка"), фінанси (страхова компанія "ІНГО"), промисловість (ХТЗ, копальня "Суха Балка", Дніпровський метзавод), транспорт (міжнародний аеропорт "Харків"), спорт (регбійний клуб "Олімп").

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА