19:30 22.11.2021

Медіахолдинг "НВ" запускає англомовну версію сайту

2 хв читати
Медіахолдинг "НВ" запускає англомовну версію сайту

Медіахолдинг "НВ" має намір якнайшвидше запустити англомовну версію сайту на додаток до української та російськомовної версій, повідомив головний редактор "НВ" Віталій Сич у Facebook у понеділок.

"Точну дату запуску ми поки що не називаємо", - уточнив він агентству "Інтерфакс-Україна".

У Facebook він зазначив, що очолить проект носій мови, "ветеран" і колишній редактор англомовного тижневика Kyiv Post, який недавно припинив вихід після 26 років роботи. Сич додав агентству, що не йдеться про головного редактора Kyiv Post Браяна Боннера.

За словами головного редактора "НВ", планів випуску паперового англомовного видання відсутні. "Немає паперу, лише онлайн", - написав він.

Сич пояснив, що медіахолдінг має багато контенту українською та російською мовами - новини, аналітичні статті, думки, питання та відповіді - який буде перекладено, відредаговано "правильною англійською мовою" і завантажено на окремий сайт.

Наразі ведеться набір співробітників для англомовної версії.

Головред "НВ" нагадав, що сам з 1997 до 2003 року працював у Kyiv Post як бізнес-дослідник, репортер, а потім редактор Nation and Business.

Раніше у понеділок звільнена команда Kyiv Post у складі близько 30 журналістів та редакторів заявила про запуск нового ЗМІ – англомовного видання The Kyiv Independent.

Як повідомлялося, звільнений 8 листопада 2021 року колектив Kyiv Post запропонував власнику медіа Аднану Ківану продати видання. На думку редакції, Ківан закрив газету як розплату за опір колективу його втручанню у їхню роботу.

У свою чергу Ківан призначив новим гендиректором Kyiv Post Люка Шеньє (Luc Chénier), який раніше вже обіймав цю посаду в 2016-2018 роках. За словами нового СЕО видання, рішення про зупинення випуску газети від 8 листопада 2021 року було ухвалено після "повного розриву відносин із співробітниками видання через протидію планам масштабного розширення Kyiv Post". Видавець декларує плани зберегти друковану версію Kyiv Post, а також запустити українську версію проекту. Шеньє вже анонсував повернення видання до роботи до різдвяних свят.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА