14:00 27.06.2013

Київський БК "Будівельник" став першим українським учасником Євроліги

2 хв читати
Київський БК "Будівельник" став першим українським учасником Євроліги

Київський баскетбольний клуб "Будівельник" став першим від України учасником найпрестижнішого європейського клубного турніру - Євроліги.

"Нещодавні успіхи "Будівельника" на внутрішній арені та в Єврокубку не залишилися непоміченими Євролігою, яка надала нашому клубу wild card на участь у турнірі без проходження кваліфікації", - повідомив у середу офіційний сайт клубу.

Раніше жоден український клуб не виступав в основній сітці найпрестижнішого баскетбольного турніру Європи.

У наступному сезоні "будівельники" виступатимуть в Євролізі як володарі ліцензії "Б". Своїх суперників із першого групового етапу Євроліги "Будівельник" дізнається 4 липня після жеребкування в іспанській Барселоні.

"Те, що "Будівельник"став учасником Євроліги, є логічним результатом тієї роботи, яку клуб активно проводив ще з 2008 року. Це було нашою головною метою, нашим довгостроковим планом, який ми крок за кроком реалізовували - ми грали в кваліфікації Євроліги, домагалися хороших результатів у Єврокубку. Хоча, у нас і був короткий досвід виступів у тій же лізі ВТБ, але, загалом, ми впевнено трималися свого курсу", - прокоментував цю подію генеральний менеджер "Будівельника" Гедімінас Навікаускас.

За його словами, на місце в Євролізі, яке дісталося "Будівельнику", претендували кілька клубів з Іспанії, Росії, Литви, Італії та Німеччини. "Хочу відзначити, що ми не претендували ні на місце" Роми ", ні на місце" Прокома ". Це все чутки, які нас не стосуються. У нас" wild card "на ліцензію" Б ", яку потрібно підтверджувати результатами, а значить , працювати доведеться ще старанніше. Це виклик для нас, для всіх працівників клубу - гравців, тренерського штабу, менеджменту, маркетингового підрозділу. Євроліга буде пильно спостерігати за нашою роботою ", - підкреслив Г.Навікаускас.

У травні 2013 року БК "Будівельник" став переможцем української баскетбольної Суперліги, обігравши у фінальній серії в семи матчах маріупольський "Азовмаш". Для "Будівельника" це був восьмий чемпіонський титул в історії, і він став найтитулованішим вітчизняним клубом.

У нинішньому сезоні "Будівельник" дійшов до півфіналу другого за престижністю європейського баскетбольного турніру - Єврокубка, де поступився іспанському "Більбао".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА