15:34 23.11.2012

ПАТ "Оболонь" вiдмовляється вiд спонсорування однойменного футбольного клубу

2 хв читати

Публiчне акцiонерне товариство "Оболонь" вiдмовляється вiд спонсорування київського футбольного клубу "Оболонь".

"Нещодавно стало вiдомо, що окремi футбольнi функцiонери клубу ще влiтку 2011 року самочинно пiдписали мiж собою довгостроковi контракти, якi передбачають великi зарплати i компенсацiї за достроковий розрив цих контрактiв, та зареєстрували їх у вiдповiдних футбольних органах. Таким чином, стараннями окремих нечесних функцiонерiв, якi мають право пiдписувати документи та ставити печатку футбольного клубу, публiчне акцiонерне товариство позбавлене можливостi та не бачить бiльше необхiдностi спонсорувати громадську органiзацiю ФК "Оболонь", - йдеться в заявi, розмiщенiй на офiцiйному сайтi клубу в п'ятницю.

ПАТ "Оболонь" зазначає, що, спонсоруючи клуб, сподiвалося на те, що кошти завжди використовуватимуться за прямим призначенням, а вiддiл аудиту товариства пiдтверджуватиме це у своїх звiтах. "Однак останнiми роками стараннями окремих функцiонерiв футбольного клубу акцiонерне товариство було позбавлено можливостi проводити аудит використання коштiв. Крiм того, тi самi функцiонери клубу в мiжсезоння, без дотримання встановлених процедур футбольного клубу, самовiльно вiдправили в iншi команди окремих провiдних футболiстiв, що перебували на контрактах. На звернення президента на громадських засадах (спiввласника концерну "Оболонь" Олександра Слободяна - IФ) до засновникiв футбольного клубу зiбрати збори учасникiв громадської органiзацiї ФК "Оболонь" вiд 12 вересня 2012 року для розгляду назрiлих питань досi не надiйшло жодної вiдповiдi", - зазначають у концернi.

ПАТ "Оболонь" наголошує, що протягом 15 рокiв було практично єдиним спонсором футбольного клубу. За цей час команда досягла значних успiхiв, пiднявшись iз другої лiги до прем'єр-лiги українського футболу, де провела шiсть сезонiв. "Паралельно iз спортивним зростанням розбудовувалась iнфраструктура, зокрема було збудовано тренувальнi поля в мiстi Бучi та футбольний стадiон в Оболонському районi Києва", - йдеться в повiдомленнi.

Як повiдомлялося, 9 листопада спiввласник концерну "Оболонь" О.Слободян поiнформував Професiйну футбольну лiгу про складання повноважень президента однойменного футбольного клубу та припинення його фiнансування.

15 листопада контрольно-дисциплiнарний комiтет ФФУ прийняв рiшення зарахувати "Оболонi" технiчну поразку з рахунком 0:3 за нез'явлення на виїзний матч 19-го туру першої лiги проти чернiвецької "Буковини".

ФК "Оболонь" - український футбольний клуб iз Києва, заснований у 1992 роцi. Найкращий результат в iсторiї клубу - шосте мiсце у Вищiй лiзi України в сезонi 2003-2004 рокiв. У сезонi 2012-2013 рр. "Оболонь" виступає в Першiй лiзi, три попереднi сезони провiвши в Прем'єр-лiзi.

У нинiшньому сезонi пiсля 20 турiв "Оболонь" посiдає 14-е мiсце серед 18 команд першої лiги.

ПАТ "Оболонь" - один iз найбiльших українських виробникiв пива, безалкогольних i слабоалкогольних напоїв, мiнеральної води України та найбiльший український експортер пива. До складу корпорацiї входять головний завод у Києвi та дев'ять пiдприємств у регiонах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА