15:36 18.12.2023

"Метінвест" передав бійцям СБУ чергову партію пікапів і дронів на 1,6 млн грн, у 2024 році має намір значно наростити постачання дронів

2 хв читати

Гірничо-металургійна група "Метінвест" у рамках мілітарної ініціативи "Сталевий фронт" Ріната Ахметова передала військовій частині Служби безпеки України партію допомоги - два пікапи і п'ять дронів DJI Mavic 3.

Згідно з пресрелізом, спецпризначенці СБУ відомі на передовій ювелірною роботою операторів дронів. Лише за останні два тижні їхні фахівці вразили 153 одиниці броньованої техніки і транспорту росіян. Аби поповнити запаси техніки українських бійців, "Метінвест" доставив чергову допомогу - два пікапи та п'ять дронів DJI Mavic 3.

Представник СБУ з позивним "Наум" пояснив, що вони використовують такі дрони дуже часто, тож потреба в них значна: "Вони ідеальні у співвідношенні ціна-якість, у техніки хороші тепловізійні камери".

Дрони від DJI Mavic мають високий попит на фронті. "Метінвест" купує і передає їх на передову постійно. Загальна кількість різних видів "пташок", яку захисники України отримали від компанії, перевищила 1500 одиниць.

"На сьогодні "Сталевий фронт" Ріната Ахметова доставив на лінію вогню 5000 БПЛА різних моделей, із них 1500 передав "Метінвест". Це не лише DJI Mavic, а й "Валькірії", "Лелеки", "Фурії" та складніші комплекси. Наступного року ми лише збільшуватимемо допомогу, кількість дронів вимірюватиметься тисячами", - сказав керівник проєктного офісу генерального директора групи Олександр Водовіз, слова якого наводить пресслужба.

Від початку повномасштабного вторгнення "Метінвест" спрямував на підтримку армії та українців 4,8 млрд грн. З цієї суми понад 2,5 млрд грн - допомога бійцям у рамках мілітарної ініціативи "Сталевий фронт" Ріната Ахметова.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані переважно в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях. Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-Холдинг" (23,76%), які спільно керують ним.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На тлі загострення бойових дій поблизу Харкова МКЧХ збільшує обсяг допомоги внутрішньо переміщеним особам

Розвиток підприємництва в Україні: у банку розповіли, що впливатиме в майбутньому на кількість нових ФОП

17 травня КБФ проведе онлайн-дискусію щодо конфіскації російських активів

Ламінат і міжкімнатні двері: якість від Торгової Мережі Zavod Parketu

"Інтергал-Буд" у трійці лідерів за обсягами будівництва під час війни

18 травня відбудуться урочистості з нагоди Дня сорту винограду «Одеський чорний» - УКРСАДВИНПРОМ

"Украдене щастя" - прем’єра в Київському академічному театрі ляльок

Боротьба з екоцидами і ядерним тероризмом, гуманітарне розмінування й очищення води

Літо в Туреччині, сезон 2024: вигідні пропозиції від АНЕКС Тур

Парафія св. Миколая в Києві передала благодійну допомогу для потреб сил оборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА