14:41 08.07.2021

Стартові ціни об'єктів нерухомості Укрексімбанку для аукціонів скореговано під ринкові умови

3 хв читати

Державний Укрексімбанк повторно виставив на продаж 12 об'єктів нерухомості в Києві та регіонах України за скорегованими відповідно ринкової ситуації цінами. Супроводжує процедуру продажу Національна електронна біржа. Аукціони відбудуться 30 липня в електронній системі СЕТАМ.

"Нереалізовані на першому аукціоні будівлі та земельні ділянки виставлені на повторний продаж за ринковою вартістю, що визначена незалежними оцінювачами, та за їх висновком повністю відповідає поточній ситуації на ринку нерухомого майна. Ми запрошуємо необмежене коло потенційних покупців до участі в торгах з метою вигідного інвестування в ексклюзивні об’єкти столичної нерухомості. Якщо ж певні лоти залишаться непроданими, банк у 2021 році продовжить ефективне управління цими активами, зважаючи на наявні пропозиції від компаній, що виявили зацікавленість в користуванні цими офісними та господарськими приміщеннями", – повідомив Директор департаменту реструктуризації та стягнення Укрексімбанку Олег Лазовський.

Загалом на аукціонах планується продати шість об'єктів у Києві і шість в регіонах України, в тому числі в Миколаєві, Полтаві та Чернігові.

Так, початкова ціна на найдорожчий лот – готельно-офісний центр на столичному Подолі по вул. Сагайдачного знизилася відразу на 120 мільйонів і наразі становить 240,9 млн грн (еквівалент 1612 дол. за кв.м).

Також суттєво знижені початкові ціни на дві історичні споруди розташовані поруч з Майданом Незалежності: нежитловий будинок на Малій Житомирській – з 282,3 млн грн до 134,7 млн грн ( екв. 1480 дол. за кв.м) та офісну будівлю по вул. Софіївській – з 78 млн грн до 46,7 млн грн. ( екв. 1480 дол. за кв.м).

Напевно, одним з найбільш привабливих об’єктів на продаж залишається будівля офісного призначення в районі столичного "Царського села" по вулиці Старонаводницькій. Нова ціна становить 85,8 млн грн (екв. 1765 дол. за кв. м)., відбулося зниження на майже 40%.

Початкова ціна земельної ділянки під будівництво площею 14 га  в с. Чайки під Києвом знизилась на 30% та нині складає 74,7 млн грн.

Раніше на аукціонах СЕТАМ за сприянням Національної електронної біржі було продано чотири лоти комерційної нерухомості Укрексімбанку, один в Києві й три в регіонах.

"Підсумки перших аукціонів засвідчили зацікавленість інвесторів у придбанні регіональної нерухомості – 3-5 претендентів на лот з середнім перевищенням ціни на 30-50%. Це говорить про те, що продаж непрофільних активів на відкритих аукціонах ефективний не тільки в столиці, і в разі встановлення конкурентних цін державні банки можуть збільшити попит на них з подальшою перспективою зростання ставок під час торгів. Доречі, сьогодні за фактом виходу нових оголошень про другий аукціон ми вже відчуваємо істотний і предметний інтерес ринку до багатьох об'єктів Укрексімбанка", – повідомила керуюча партнерка Національної електронної біржі Євгенія Божко.

Об’єкти Укрексімбанку для продажу з оновленими цінами вже доступні на електронних аукціонах SETAM.

Ознайомлення з об'єктами і необхідною документацією, а також надання комплексних консультацій забезпечує Національна електронна біржа тел. (тел. +38-073-307-10-00, +38-098-297-39-45).

Довідка:

НЕБ здійснює діяльність на українському ринку з 2014 року, має значний досвід роботи з електронними торгами та є лідером продажів у багатьох електронних системах. Компанія надає комплексні послуги від підбору об'єкта, його вивчення до планування стратегії участі в аукціоні. За роки своєї роботи реалізував близько 4 тис. Об'єктів державної та комунальної власності на загальну суму понад 4,27 млрд грн, з них 357 об'єктів малої приватизації вартістю 2,25 млрд грн або 39% від загального обсягу продажів таких об'єктів в цілому на ринку. Серед найбільш великих досягнень НЕП - продаж готелю "Дніпро" за рекордну суму 1,1 млрд грн і АТ "Київпассервіс" за 230 млн грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА