10:51 16.07.2020

Громадяни України більш позитивно оцінюють місцеву владу і негативно центральну – дослідження

2 хв читати

У прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" було представлено результати спільного соціологічного дослідження, проведеного компанією Active Group та "Клубом експертів".

Під час вивчення громадської думки було розглянуто питання оцінки громадянами якості роботи органів влади та Національної поліції, ставлення до зростання безробіття та офіційної статистики щодо захворюваності на COVID-19, основні проблеми, які хвилюють жителів міст і сіл, питання релігійної сфери тощо.

Запрошені експерти – політичний аналітик Сергій Лозовський, політичний експерт Валентин Гайдай, політолог Данило Богатирьов, голова соціологічної компанії Active Group Олександр Позній – дали оцінку результатам дослідження і прокоментували найцікавіші закономірності, виявлені під час опитування. Експерти дійшли висновку, що на місцевих виборах 25 жовтня партія влади, найімовірніше, втрачатиме свої позиції, а регіональні проекти зміцнюватимуться.

Дослідження засвідчило, що оцінка населенням роботи центральних органів влади загалом негативна. При цьому роботу президента позитивно оцінюють близько 38% респондентів, роботу прем'єр-міністра та Кабміну загалом – трохи менше ніж 20%. Роботу Національної поліції позитивно оцінили лише близько 10% опитаних, роботу патрульної поліції (райвідділи на місцях) – 22%.

Найбільш позитивно українці оцінюють роботу органів місцевого самоврядування (45% опитаних обрали варіанти 4 і 5 балів за 5-бальною шкалою).

Загалом близько 33% опитаних відзначили зміни в робочому графіку та зайнятості, спричинених карантинними заходами. Із них 12,4% було переведено на дистанційну роботу, 10,6% відправлено у відпустку за власний рахунок, у 5% було скорочено робочий графік, 3,1% було звільнено за скороченням штату, 1,9% відправлено у відпустку зі збереженням заробітної плати. Водночас 34% опитаних і далі працюють у нормальному режимі.

Близько 55% респондентів не довіряють офіційній статистиці Міністерства охорони здоров'я щодо захворюваності на COVID-19, із них 34,2% вважають дані завищеними, 20,5% – заниженими. Водночас 18,6% повністю довіряють такій статистиці, 14,9% – частково.

72% учасників дослідження вважають себе віруючими людьми (незалежно від конфесії), близько 24% українців зараховують себе до атеїстів.

Основними проблемами, які хвилюють жителів міст і сіл, є: якість доріг (цей варіант обрали 54% респондентів), стан територій спільного користування (44,7%), стан внутрішньобудинкової інфраструктури (43,5%), відсутність роботи (34,2%), вартість комунальних послуг (31,1%), масове перейменування вулиць, міст і сіл (29,2%).

Детальніше ознайомитися з результатами дослідження можна на сайті компанії Active Group, а також на Youtube-каналі "Клубу експертів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА