09:50 25.02.2020

Кількість втручань споживачів в роботу газових лічильників зменшилась на третину

2 хв читати
Кількість втручань споживачів в роботу газових лічильників зменшилась на третину

Три роки поспіль АТ "Харківгаз" активно співпрацює з мешканцями Харківської області. За цей час попереджено тисячі аварійних ситуацій, що могли статись через дії крадіїв газу. До таких дій відносяться махінації споживачів з газовими лічильниками та несанкціоновані підключення до газових мереж. Будь-які самостійні маніпуляції з газорозподільною системою або газовими приладами стають причиною витоків газу та руйнування розподільних газопроводів.

Впродовж 2019 року, представниками ДП "Укрметртестстандарт" та АТ "Харківгаз", було зафіксовано 675 фактів втручань споживачів в роботу газових лічильників. Це на 30% менше ніж за попередній рік. Середній розмір нарахувань за несанкціоноване використання газу скоєне шляхом втручання в роботу газового лічильника, для зменшення його показань, склав 50 тис. грн.

"Якщо виникає підозра на втручання в роботу лічильника газу, призначається експертиза приладу обліку. Експертиза проводиться спеціальною комісією, яка затверджена наказом АТ "Харківгаз". У проведенні експертизи приймають участь представники державного підприємства зі стандартизації та метрології "Укрметртестстандарт". Також на експертизу обов’язково запрошується споживач газу", - зазначив головний метролог АТ "Харківгаз" Дмитро Музика.

Якщо експертиза підтвердила факт втручання в роботу лічильника, споживачу нараховуються до сплати вартість послуг з експертизи лічильника та  збитки за несанкціоноване використання газу. Середній розмір таких збитків за підсумками 2019 року склав 50 тис. грн.

Якщо експертиза спростовує втручання споживача в газовий лічильник, кошти до сплати споживачу не нараховуються. В минулому році, під час експертиз, втручання споживачів в роботу приладу обліку, для зменшення його показань, було підтверджено в 90% випадків. Найчастіші способи втручань: зриви пломб на газовому лічильнику або підміна пломб для доступу до рахункового механізму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рішення BIMEX Ukraine для захисту кіберпериметру установ та організацій МОЗ України

Зелений квітень: місяць важливих екоініціатив у торговельних комплексах Arricano

У Києві відбувся показ колекції, присвячений 5-річчю бренду YS Couture by Yanis Stepanenko

Поради щодо харчування для боротьби з холестерином від експертів: акцент на авокадо

Всеукраїнський День Логіста - 30-31 травня в Києві пройде наймасштабніша логістична виставка в Україні

4,6 млрд грн податків перерахувала до бюджету група ОККО у першому кварталі

Відома українська співачка Jerry Heil стала амбасадором бренда "Моршинська"

В Україні стартувала благодійна ініціатива «Із сердечком обирай – госпітальєрок одягай»

Альянс українських організацій громадянського суспільства та віцепрем'єр Верещук обговорили співпрацю з міжнародними донорами

Купувати одяг оптом з Туреччини стало легше

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА