11:21 11.11.2021

Адвокат із Берліна приєднався до команди захисту Медведчука

2 хв читати

Київ. 11 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Провідний європейський адвокат Бертран Мальмендьє приєднується до команди правового захисту голови політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука, повідомила одна з його адвокатів Лариса Чередниченко.

"Щоб влада не звинуватила нас в упередженості та в тому, що ми даремно обмовляємо її, таку хорошу, саме тому до нас приєднався пан Бертран. Це провідний європейський юрист, і кому, якщо не йому, знати, як норми європейського законодавства застосовуються і дотримуються в Європі, куди ми всі прагнемо. І ми будемо раді, якщо пан Бертран допоможе нам і під час подальших звернень до Європейського суду з прав людини на користь Віктора Володимировича", – пояснила Чередниченко на прес-конференції, що відбулася в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Вона наголосила, що сторона захисту вже раніше оформила два звернення до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) у зв'язку з недотриманням норм закону та правових процедур, що "зумовлює тотальну фальсифікацію кримінальної справи".

"Ми маємо відповідь: за одним зі звернень відкрито кримінальне провадження, справа називається "Медведчук проти України". Матеріали другого нашого звернення стали посиленням доводів, вони об'єднані з першим", – уточнила Чередниченко.

Крім того, адвокат нагадала, що станом на сьогодні Медведчуку повідомлено про підозру у двох кримінальних провадженнях, ідеться про "газову справу в Криму" (2014-2020 рр.) та "вугільну справу" (2014-2015 рр.). За її словами, захист, отримавши доступ до матеріалів досудового розслідування, може спостерігати, що правоохоронні органи діють поза правовим полем.

Доктор юридичних наук Бертран Мальмендьє провадить свою діяльність у Берліні та перебуває в Німеччині з 1997 року. Він повідомив, що 10 листопада підписав договір про надання правової допомоги Медведчуку, а також приєднався до команди його адвокатів.

"Ми вивчатимемо, наскільки доцільним є кримінальне провадження, розпочате проти пана Медведчука. Ми також співпрацюватимемо з громадськими організаціями та представлятимемо пана Медведчука на європейській арені, зокрема в Європейському суді з прав людини… Ми також співпрацюємо з колегами з Великої Британії та Америки для того, щоб докладніше вивчити цю справу. Наша мета – глибше вивчити ситуацію, щоб зрозуміти, чи є насправді порушення прав в Україні", – сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА