19:20 28.09.2021

Викладачі українських вишів активно вакцинуються від COVID-19

3 хв читати

Київ. 28 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Викладачі українських вишів активно вакцинуються від COVID-19, активність студентів щодо вакцинації дещо нижча, заявили учасники круглого столу "Результати вступної кампанії та реалії вищої освіти в Україні під час пандемії від провідних київських вишів" в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Начальник навчального відділення Київського національного університету будівництва та архітектури, кандидат технічних наук Андрій Шпаков, зокрема повідомив, що виш наразі готує четверту хвилю вакцинації викладачів.

"У нас досить високий відсоток викладачів провакциновані, й цей відсоток зросте, коли ми проведемо четверту хвилю вакцинації. Ми запрошуємо мобільні бригади, які приїжджають і вакцинують усіх охочих", - сказав він.

Шпаков наголосив, що вакцинація і викладачів, і студентів здійснюється добровільно.

При цьому він зазначив, що "в останню хвилю вакцинації основну кількість вакцинованих становили саме студенти, хоча студенти не дуже хочуть масово вакцинуватися, тому ми проводимо роз'яснювальну роботу".

У свою чергу завкафедри менеджменту та економіки Міжнародного європейського університету Юлія Ремига повідомила, що виш почав вакцинувати викладачів іще у квітні, запрошуючи для цього мобільні вакцинальні бригади.

"Вакцинація добровільна, але викладачі ставляться до неї відповідально. На сьогодні з усього нашого персоналу близько 86% уже провакциновані", - сказала вона.

При цьому, за словами Ремиги, на початку вересня виш організував вакцинацію для студентів.

"З боку адміністрації і для викладачів, і для студентів робиться все, щоб вакцинуватися було зручно, щоб було збережено здоров'я", - сказав вона.

Зі свого боку заступник першого проректора Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського" Сергій Гожий повідомив, що виш протягом літа запрошував вакцинальні бригади для добровільної вакцинації викладачів і студентів.

"У КПІ щеплені вже понад 80%", - сказав він.

Коментуючи умови проживання іногородніх студентів, Гожий зазначив, що "в гуртожитках організовано спеціальні кімнати та блоки, ізолятори, куди направляють хворих студентів, але до вакцинації ніхто не примушує".

Проректор із науково-педагогічної роботи Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана Анатолій Колот зазначив, що в цьому виші також триває роз'яснювальна робота про необхідність вакцинації.

"Ніхто не примушує. Ми апелюємо до свідомості, залучили громадські та профспілкові організації, студентське самоврядування. Вже були дві хвилі централізованої вакцинації, 29-30 вересня проводимо чергову хвилю", - сказав він.

При цьому Колот зазначив, що виші потребують більш докладних роз'яснень щодо норми про вакцинацію 80% співробітників.

"Очевидно, має бути більше роз'яснень від наших центральних органів, тому що все вперлося в норматив 80%. Але пояснення потрібні, що робити, якщо є люди, яким протипоказана вакцинація, і є люди, які перехворіли і мають антитіла", - сказав він.

Колот уточнив, що наразі виш збирає інформацію про кількість співробітників, котрі перехворіли.

При цьому він звернув увагу, що "незрозуміло, що робити, якщо перехворіла вся сім'я, але до сімейного лікаря звертався і підтвердження перенесеного захворювання має лише один член сім'ї".

"Де взяти довідку тим членам родини, які перехворіли, якщо зафіксовано лише одного члена сім'ї? Такі випадки є", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА