14:55 05.11.2019

Йованович була дуже здивована, що фігурувала у розмові Трампа та Зеленського

2 хв читати
Йованович була дуже здивована, що фігурувала у розмові Трампа та Зеленського

Екс-посол США в Україні Марі Йованович повідомила, що вперше дізналася від українських чиновників про те, що колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко та адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані планували здійснити стосовно неї якісь дії.

"По суті, це були люди в українському уряді, які сказали, що пан Луценко, екс-генпрокурор, перебував у зв'язку з мером Джуліані, і що у них були плани, що вони мали намір здійснити дії, зокрема щодо мене", - сказала Йованович, даючи свідчення перед трьома комітетами Палати представників США.

За її словами, Луценко не був задоволений тим, що американське посольство в Києві продовжувало закликати до очищення у генпрокуратурі. Йованович назвала три цілі, з якими Луценко йшов на посаду: реформувати Генпрокуратуру, переслідувати у судовому порядку вбивць мирних людей на майдані Незалежності під час Революції гідності та вести розслідування, щоб повернути більше ніж $40 млрд, із якими втекли екс-президент України Віктор Янукович і його оточення. "Цього не сталося. І ми продовжували підбадьорювати його, і я не думаю, що він дійсно цінував це", - повідомила екс-посол.

Крім того, Йованович запевнила, що не давала генпрокурору Луценку список людей, яких нібито рекомендувала не переслідувати у судовому порядку.

Стосовно телефонної розмови президентів США та України у липні, а саме згадки її імені в ній, вона зазначила, що була "шокована", дізнавшись про це. "Я була дуже здивована... по-перше, тим, що я неодноразово фігурувала у президентському телефонному дзвінку, і по-друге, що президент говоритиме з іноземним колегою про мене чи будь-кого іншого після таким чином", - пояснила посол.

Також Йованович повідомила, що посол США в ЄС Гордон Сондланд порадив їй написати у Twitter повідомлення на підтримку президента США Дональда Трампа. "Це була порада, яку я не розумію як могла б реалізувати в моїй ролі посла та офіцера іноземної служби", - сказала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА