07:35 14.05.2019

В оцінках США і Європи щодо іранської проблеми більше спільного, ніж розбіжностей

2 хв читати
В оцінках США і Європи щодо іранської проблеми більше спільного, ніж розбіжностей

Стосовно іранської проблеми у США і Європи більше спільного, ніж того, що роз'єднує, заявив журналістам американський спецпредставник з Ірану Брайан Хук за підсумками поїздки держсекретаря Майка Помпео в Брюссель.

У відповідь на питання про те, чи змінилися відносини між Вашингтоном і Брюсселем з урахуванням кардинально різного підходу до угоди з іранського атому, Б.Хук сказав: "Ми не надто багато часу приділили цьому питанню, оскільки спільного у нас більше, ніж розбіжностей. І це так і залишається".

Зокрема, питання, стосовно яких США і Європа мають єдину думку, дипломат вважає "оцінки загроз" з боку Ірану.

"Ми дуже стурбовані з приводу Ірану. За останні три-чотири дні повідомлялося про єдині потоки численних загроз", - заявив він.

За словами Б.Хука, щодо Ірану має існувати, щонайменше, один із напрямів політики: економічний тиск, дипломатична ізоляція і загроза застосування військової сили.

"Ми проводимо проти іранського режиму найжорсткішу кампанію економічного тиску. Ми також взяли на себе зобов'язання дипломатично ізолювати цей режим", - додав він.

Як доказ єдиного підходу США і Євросоюзу щодо Ірану після виходу Сполучених Штатів із угоди з іранського атому, Б.Хук назвав виступи європейських країн "проти іранської політики тероризму в Європі і агресії на Близькому Сході".

Зокрема, він нагадав про відкликання країнами ЄС своїх послів з Тегерана, висилку іранських дипломатів з деяких європейських країн, відмову в безвізовому режимі іранцям, засудження Європою ракетних випробувань Ірану.

"Існує довгий список того, що Європа за останній рік зробила для відновлення стримуючих факторів, і це знову дуже наочно свідчить, що ми поділяємо оцінки іранських загроз", - підкреслив американський спецпредставник.

Він підкреслив: "Ми вважаємо, що Іран має спробувати вступити в переговори, на жаль, він вважає за краще фокусуватися на погрозах".

Б.Хук, оцінюючи переговори М.Помпео в Брюсселі, сказав: "У нас відбулися дуже хороші дискусії. Ми провели дуже хороші двосторонні зустрічі, і ми продовжимо підтримувати добрі і продуктивні відносини з нашими союзниками".

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА