18:23 15.03.2016

Порошенко та Лінкявічус обговорили спектр питань, пов'язаних із ситуацією на Донбасі, та взаємодію України з ЄС

2 хв читати
Порошенко та Лінкявічус обговорили спектр питань, пов'язаних із ситуацією на Донбасі, та взаємодію України з ЄС

Президент України Петро Порошенко у вівторок провів зустріч із міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічусом, під час якої сторони обговорили проблематику врегулювання ситуації на Донбасі, а також питання взаємодії Києва з Європейським Союзом.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, П.Порошенко висловив вдячність за послідовну позицію Литви щодо підтримки територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України і необхідності продовження дії санкцій ЄС проти Російської Федерації до повного виконання нею Мінських домовленостей.

"Співрозмовники наголосили на тому, що ключовим елементом для політичного врегулювання ситуації на Донбасі є безпека, в тому числі виведення російських військ, зброї та військової техніки. Це може створити передумови для подальшого політичного врегулювання ситуації та відкрити можливість для проведення виборів на цих територіях", - йдеться в інформації.

Глава Української держави повідомив литовському дипломату про ухвалення запропонованих ним Верховній Раді законодавчих змін щодо електронного декларування відповідно до стандартів ЄС, що є, зокрема, важливим кроком до впровадження Євросоюзом безвізового режиму поїздок для громадян України.

"Це надзвичайно важливо, що навіть в умовах політичної кризи парламент знайшов в собі сили ухвалити це вагоме рішення", - сказав П.Порошенко.

Міністр закордонних справ Литви високо оцінив ухвалення закону про електронне декларування та зазначив, що це голосування відкриває можливості для введення безвізового режиму для українців.

П.Порошенко також подякував Л.Лінкявічусу за його активну особисту участь у процесі мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

"Глава литовського МЗС планує відвідати Маріуполь найближчими днями", - поінформували в прес-службі президента України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА