17:12 10.02.2014

Портнов закликає "Батьківщину" та "УДАР" виробити спільне бачення нової Конституції

2 хв читати

Перший заступник голови Адміністрації президента Україна Андрій Портнов закликав опозиційні парламентські фракції окреслити погоджений варіант внесення змін до Конституції України, оскільки позиції "Батьківщини" та "УДАРу" відрізняються.

"Фракції "УДАР" та "Батьківщина" запропонували зовсім різні варіанти змін, що кардинально відрізняються між собою... Ми закликаємо наших партнерів з опозиції зібратися і досягти спочатку компромісу щодо проекту пропонованих змін усередині своїх фракцій", - наголосив А.Портнов у коментарі журналістам в понеділок.

Водночас він зазначив, що опозиція на сьогодні відмовилася від ідеї повернення до Конституції 2004 року, оскільки в наданих письмових пропозиціях пропонує лише зміни до чинного Основного закону.

"Парламентська опозиція відмовилася від ідеї повернення до Конституції 2004 року, оскільки у своїх письмових пропозиціях, наданих нам, наші колеги з опозиції пропонують не повернення до Конституції 2004 року, а десятки нових змін до чинного Основного закону", - сказав А.Портнов.

За його словами, ці зміни передбачають створення нових органів влади, перерозподіл повноважень між наявними і додавання нових функцій різним інститутам влади.

А.Портнов зазначив, що влада готова продовжувати спільну роботу з опозицією, як тільки там дійдуть спільної думки.

"І наступним кроком ми попросимо наших європейських колег, зокрема з Венеціанської комісії, максимально швидко, наскільки це можливо, здійснити експертизу пропонованих змін", - додав він.

Як повідомлялося, засідання робочої групи представників депутатських фракцій з напрацювання погодженого законопроекту про внесення змін до Конституції України в понеділок не відбулося через розбіжності позицій фракцій "УДАР" та "Батьківщина" щодо внесення змін до Основного закону.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА