13:37 30.07.2013

Упровадження інституту бізнес-омбудсмена розпочнеться з серпня - Арбузов

2 хв читати
Упровадження інституту бізнес-омбудсмена розпочнеться з серпня - Арбузов

Кабінет Міністрів України в серпні планує підписати з зарубіжними партнерами меморандум про створення інституту бізнес-омбудсмена, який може стати третейським суддею у відносинах між державою і бізнесом, а також запобігати використанню адміністративних важелів у корпоративних конфліктах, повідомив перший віце-прем'єр Сергій Арбузов.

"Необхідність у створенні інституту, який у позасудовому полі вирішуватиме спори між державними органами та бізнесом в Україні, давно назріла. Тому ми підтримуємо пропозиції наших партнерів, зокрема Європейського банку реконструкції та розвитку, активізувати роботу в цьому напрямі", - зазначив С.Арбузов.

За його словами, в розробці концепції функціонування цього інституту братимуть участь також вітчизняні інвестори.

Перший віце-прем'єр не виключив, що створення інституту бізнес-омбудсмена буде певним чином синхронізовано з процесом відновлення роботи Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств (антирейдерської комісії).

"Щоб бізнес-омбудсмен став справді ефективним, між урядом і бізнесом має відбутися конструктивний діалог. Ми до нього готові. Потрібно, щоб бізнес-середовище об'єднало свої зусилля і виробило консолідовані пропозиції", - наголосив С.Арбузов.

Як повідомлялося, в лютому поточного року ЄБРР рекомендував Україні створити інститут бізнес-омбудсмена. Голова представництва банку в Україні Шевкі Аджунер у червні зазначив, що попередньо ця ініціатива обговорювалася з українським урядом і здобула схвалення.

Кабмін уже створив робочу групу з розробки механізмів створення інституту бізнес-омбудсмена і співробітництва цієї установи з органами державної влади.

Також наприкінці травня уряд відновив роботу Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств. Її очолив С.Арбузов.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА