12:33 17.04.2013

Одарченко: Позов про позбавлення мене депутатського мандата - це тиск на київську "Батьківщину"

2 хв читати

Народний депутат України Юрій Одарченко розцінює позов стосовно нього до суду про позбавлення депутатських повноважень як тиск на Київську міську організацію "Батьківщина", яку він очолює, щоб не допустити виборів до міськради.

"Сьогоднішнє судове засідання - це тиск на Київську міську організацію за організацію масових акцій, і це тиск, за якого створюються умови, щоб не допустити київську міську "Батьківщину" до виборів Київської міськради та мера", - сказав Ю.Одарченко журналістам у Києві в середу.

У цілому, говорячи про суть позову, нардеп розповів, що на попереднє засідання Окружного адмінсуду Києва громадянин Горбатий, який подав позов, не прийшов, але є його клопотання про те, щоб розглядати справу без його участі.

"Горбатий звертається з позовом, а мотивом його позову є протокол загальних зборів ТОВ "Донецьк-Аква", в якому зазначено, що я є членом правління "Донецьк-Аква". На підставі цього протоколу Горбатий вважає, що ЦВК (Центральна виборча комісія - ІФ) не могла реєструвати мене як народного депутата", - пояснив Ю.Одарченко.

При цьому він категорично спростував інформацію про свою причетність до цього ТОВ. "Я ще раз повторюю: я ніколи не був в жодних правліннях, в жодних ТОВ, це все - груба, зухвала фальсифікація", - наголосив Ю.Одарченко.

Як повідомлялося, 13 квітня Ю.Одарченко заявив, що 17 квітня Київський окружний адміністративний суд розглядатиме справу про позбавлення його депутатських повноважень. За його словами, ця справа ґрунтується на позові громадянина Горбатого про те, що реєстрація Ю.Одарченка народним депутатом відбулася з порушенням закону, оскільки на момент реєстрації він був членом правління товариства з обмеженою відповідальністю.

Як доказ до позовної заяви додано протокол загальних зборів ТОВ "Донецьк-Аква" про обрання Ю.Одарченка членом правління. "Таким чином, він намагається довести, що на момент реєстрації я порушив закон і був членом правління підприємницької структури", - сказав Ю.Одарченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА