11:10 13.02.2013

Азаров: Вiдповiдальнiсть за результати євроiнтеграцiйного шляху України лежить на кожному членi уряду

2 хв читати
Азаров: Вiдповiдальнiсть за результати євроiнтеграцiйного шляху України лежить на кожному членi уряду

Прем'єр-мiнiстр України Микола Азаров заявляє, що кожен член уряду має докласти максимум зусиль для просування країни євроiнтеграцiйним шляхом.

"Вiдповiдальнiсть за те, як ми просуваємося на європейському євроiнтеграцiйному шляху, лежить на кожному членi уряду, i тому кожен iз нас просто зобов'язаний працювати максимально ефективно", - заявив вiн, вiдкриваючи засiдання уряду в Києвi в середу.

М.Азаров нагадав, що минулого тижня Україну вiдвiдав європейський комiсар iз питань розширення та європейської полiтики сусiдства Штефан Фюле.

"Ми погодили досить напружений графiк роботи, дотримання якого дасть можливiсть пiдписати угоду про асоцiацiю з ЄС у листопадi 2013 року, а також забезпечить умови для запровадження безвiзового режиму з ЄС", - сказав прем'єр України.

При цьому вiн наголосив: "Угода про асоцiацiю має стати дорожньою картою спiвробiтництва з ЄС, яку ми розглядаємо як комплексну програму масштабних перетворень в Українi".

М.Азаров зазначив, що у європейської та української сторiн є розумiння про необхiднiсть повною мiрою використовувати самiт Україна-ЄС в лютому та засiдання Ради з питань спiвпрацi в червнi для пiдписання угоди про асоцiацiю.

"Бiльше того, вже у травнi ЄС очiкує побачити результати того, що ми зробили в контекстi опрацювання висновкiв Ради ЄС", - сказав прем'єр України.

М.Азаров повiдомив, що для посилення комунiкацiї мiж сторонами досягнуто домовленостi про спiльну роботу у рамках груп полiтичного та експертного рiвнiв з українських питань, створених верховним представником ЄС у закордонних справах Кетрiн Ештон та європейським комiсаром з питань розширення та європейської полiтики сусiдства Ш.Фюле.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА