15:30 09.01.2013

Єфремов розраховує, що КС незабаром дасть роз'яснення щодо перевиборів нардепів

2 хв читати

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов сподівається, що Конституційний Суд найближчим часом дасть роз'яснення в частині проведення повторних виборів стосовно закону про вибори народних депутатів.

"З цього питання ми подали відповідне звернення до Конституційного Суду, тому що ЦВК каже одне, а Верховна Рада - інше. Нам потрібне рішення компетентного органу. Ми сподіваємося, що Конституційний Суд найближчим часом розгляне це питання, дасть відповідні рекомендації", - сказав він.

Як повідомлялося, ЦВК визнала за неможливе встановити результати виборів народних депутатів у п’яти одномандатних округах - №94 (Обухів, Київська область), №132 (Первомайськ, Миколаївська область), №194 і №197 (Черкаська область) та №225 (Київ, Шевченківський район). Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах.

У законі "Про вибори народних депутатів" не передбачено можливість невизнання результатів виборів в одномандатних округах, тому ЦВК відмовилася призначати повторні вибори в зазначених п'яти округах до врегулювання цієї проблеми в законодавчому порядку.

29 грудня до Конституційного Суду України надійшло подання 54 народних депутатів щодо офіційного тлумачення низки положень закону "Про вибори народних депутатів України".

У зверненні депутати просять дати тлумачення положень ч. 4 ст. 15, ч. 5 ст. 16, пункту 13 ч. 2 ст. 30, ч. 2 ст. 104 закону про вибори.

Згідно з ч. 4 ст. 15 повторні вибори депутата призначає в одномандатному окрузі Центральна виборча комісією в разі, якщо вибори в цьому окрузі визнано такими, що не відбулися, або якщо обраний у цьому окрузі депутат не отримав мандата.

Відповідно до ч. 5 ст. 16 встановлюється порядок призначення повторних виборів ЦВК, зокрема терміни призначення та проведення виборів.

У п. 13 ч. 2 ст. 30 визначаються повноваження ЦВК щодо призначення повторних і проміжних виборів, а ч. 2 ст. 104 говорить, що рішення про проведення повторних виборів ухвалює ЦВК.

Конституційне подання передано на вивчення до секретаріату суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА