14:04 06.12.2012

Відсутність корпоративного патріотизму стала головною проблемою ВР VI скликання - Литвин

2 хв читати
Відсутність корпоративного патріотизму стала головною проблемою ВР VI скликання - Литвин

Голова Верховної Ради VI скликання Володимир Литвин заявляє, що в парламенті, який закінчив свою каденцію, не було корпоративної солідарності, що й призводило до антиконституційних дій.

"Українським народним депутатам властива цікава аномалія, яка майже не зустрічається в західних парламентах, - підніматися до хмар не лише над виборцями, народом у цілому, а й над своїми колегами. Найсумніше, що це вивищення і звеличення себе самого поширюється й на власний інститут влади - парламент. Таке заниження значення Верховної Ради порівняно зі своєю власною значущістю, принизливі та часто зневажливі оцінки депутатами своїх колег - незбагненний для мене парадокс українського політикуму", - сказав В.Литвин у своєму підсумковому виступі під час закриття роботи парламенту VI скликання.

"Повна відсутність корпоративної відповідальності, корпоративного патріотизму, помилкове відчуття політичної безкарності - хіба це не головні причини антиконституційної оренди карток для безтілесного та заочного голосування?", - звернувся спікер до парламентарів.

"Причини глибокої девальвації поваги до Верховної Ради у людей криються саме у безвідповідальному ставленні частини депутатського корпусу до своєї власної роботи, наївній самоомані деяких обранців у свій уявній святості", - сказав В.Литвин.

При цьому, за його словами, він передбачає черговий потік критики після свого виступу, і хотів би наголосити: "Я щонайбільше відповідальний за нинішній рівень парламентаризму в Україні".

"Хоча голова Верховної Ради за української ситуації та атмосфери - безсловесний представник усіх, крім себе самого. Він диригент без палички й оркестру, він заручник щоденного болісного вибору, звивистого пошуку компромісу, хисткої згоди між непримиренними та полярними поглядами", - сказав В.Литвин.

"Я ще раз закликаю замислитися, за якими правилами далі мають діяти українські політики. Треба знайти точку опори для поєднання зусиль із облаштування країни", - сказав спікер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА