11:26 07.06.2018

Лінчевський залишиться заступником міністра охорони здоров'я, - Шурма

2 хв читати
Лінчевський залишиться заступником міністра охорони здоров'я, - Шурма

Член парламентського комітету з питань охорони здоров'я Ігор Шурма (фракція "Опозиційний блок") стверджує, що ухвалено рішення про те, що заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський залишиться на цій посаді.

"Інформація з надр Кабінету Міністрів: після "домовленостей" прийнято рішення. Лінчевський невинний і залишається на посаді", - написав І.Шурма на Facebook-сторінці у четвер.

За його словами, цікаво "послухати і подивитися на цирк і комедію", які будуть відбуватися в 12.00 під час засідання дисциплінарної комісії Кабміну.

Як повідомлялося, 4 травня у Верховній Раді був зареєстрований проект постанови про звернення до Кабінету Міністрів із пропозицією звільнити з посади заступника міністра охорони здоров'я О.Лінчевського. Ініціатором документа (№8425) виступив нардеп Сергій Каплін (фракція "Блок Петра Порошенка").

Раніше того ж дня кілька парламентських фракцій заявили про неприпустимість заяв О.Лінчевського щодо лікування онкохворих за кордоном і зажадав його відставки. Йшлося, зокрема, про деякі фрази зі стенограми його відповідей на запитання щодо ефективності програми лікування українських громадян за кордоном під час представлення звіту Рахункової палати про результати аудиту цієї програми за 2016-2017 роки.

Сам О.Лінчевський заявив про перекручування в ЗМІ і соцмережах його зауважень з приводу ефективності програми лікування українських громадян за кордоном і наголосив, що його слова були вирвані з контексту. За його словами, одним із закидів до МОЗ з боку Рахункової палати було неефективне використання коштів: 25% пацієнтів, що їдуть на лікування за кордон, згодом вмирають. "Наша позиція ... незалежно від біології захворювання, від тяжкості захворювання, навіть якщо запропоноване лікування може лише полегшити захворювання або продовжити життя, навіть якщо біологічно це неможливо, необхідно використовувати всі шанси, кожну найменшу надію", - уточнив заступник міністра.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що комісія з питань вищого корпусу державної служби 7 червня розгляне дисциплінарне провадження щодо О.Лінчевського в зв'язку з його висловлюваннями про лікування онкохворих громадян України за кордоном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

У Запоріжжі можуть створити центр реабілітації для понад 2,5 тис. осіб

Із 33 медзакладів НАМН України до роботи в межах ПМГ до кінця року можуть бути готові чотири

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА