19:23 29.10.2022

Кабмін обмежив можливу допомогу на облаштування індустріальних парків і роботу в них у 45-60 млн грн на заявника

2 хв читати
Кабмін обмежив можливу допомогу на облаштування індустріальних парків і роботу в них у 45-60 млн грн на заявника

Уряд України на засіданні 28 жовтня визначив механізми фінансування облаштування індустріальних парків та компенсації процентної ставки за кредитами на облаштування або провадження господарської діяльності в їх межах, обмеживши можливу допомогу 45-60 млн грн, повідомило Мінекономіки на своєму сайті.

"Очікуємо, що ухвалені постанови дозволять забезпечити державне стимулювання індустріальних парків, а також сприятимуть залученню інвестицій у промисловий сектор економіки. Індустріальні парки мають стати точками зростання економіки та повоєнного відновлення країни", – прокоментувала ухвалення відповідних постанов перший віцепрем'єр – міністр економіки Юлія Свириденко.

Мінекономіки нагадує, що зараз до реєстру індустріальних парків включено 57 промислових майданчиків, а постанови схвалено для реалізації оновленого закону "Про індустріальні парки" та передбачених ним пільг.

Передбачається, що загальна сума коштів, що надається на безповоротній основі для облаштування індустріальних парків та забезпечення будівництва об'єктів суміжної інфраструктури, будь-якому заявнику одного парку за рахунок коштів держбюджету не може перевищувати 60 млн грн та 80% кошторисної вартості проєкту.

Щодо компенсації процентної ставки за кредитами на облаштування або провадження господарської діяльності в межах індустріальних парків, то вона надаватиметься на строк до трьох років і не раніше 2022 року (коли набули чинності зміни до закону) і не перевищуватиме: 60 млн грн – для керуючої компанії та ініціатора створення-суб'єкта господарювання; 45 млн грн – для учасника.

Звернення заявників з обох питань розглядатиметься створеною Мінекономіки постійно діючою міжвідомчою комісією з підготовки рекомендацій щодо державного стимулювання індустріальних парків. На підставі її рекомендацій Мінекономіки ухвалюватиме рішення про надання коштів або відмову в їх наданні та розміщуватиме на своєму вебсайті інформацію про обсяги надання коштів з відображенням їх розміру у розрізі заявників, а також перелік заявників, яким відмовлено у наданні коштів у поточному році, та підстави надання їм відмови.

Мінекономіки не уточнює, який обсяг коштів передбачається надати на ці цілі в держбюджеті-2023.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Philip Morris інвестує $11 млн у запуск і комерціалізацію в Україні нової версії пристрою для нагрівання тютюну

Кабмін вніс зміни до статуту ЕКА для страхування інвестицій від воєнних ризиків

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА