12:40 07.09.2020

Приватний інвестор серйозно розглядає можливість будівництва міжнародного аеропорту в Житомирі - голова ОДА

2 хв читати
Приватний інвестор серйозно розглядає можливість будівництва міжнародного аеропорту в Житомирі - голова ОДА

Голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко повідомив, що триває робота з приватним інвестором, який серйозно розглядає будівництво міжнародного аеропорту в Житомирі у рамках державно-приватного партнерства.

"Щоб аеропорт міг працювати у рамках міжнародного аеропорту, потрібно добудувати злітно-посадкову смугу. Для її добудови нам потрібно 360 млн грн. Що ми робимо в цьому напрямі? Було передано певну ділянку місту. Ми наразі дуже активно працюємо з приватним інвестором, який серйозно розглядає побудову міжнародного аеропорту в рамках державно-приватного партнерства. Ідея навіть зробити тут вантажний хаб, щоб розвантажити Київ, аеропорти "Жуляни" і "Бориспіль", зробити тут хаб, щоб прилітати сюди і роз'їжджатися Україною вже з вантажами", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Говорячи про дорожнє будівництво, Бунечко зазначив, що з початку своєї роботи на посаді голови ОДА в серпні 2019 року він скептично ставився до того, чи встигнуть китайські підрядники, оскільки вони порушили всі терміни, з будівництвом окружної дороги навколо Житомира.

"Але темпи, якими вони нині роблять дорогу, і ті кілометри дороги, які вже є, усе це дає надію й оптимізм", - вказав він.

Бунечко наголосив, що в області нині новий підхід до регіональних доріг, а не "латання" доріг.

"Я коли звітував президентові за свої перші 100 днів роботи, сказав, що буде 90 км доріг, він запитав: "Ви маєте намір будувати дороги 10 років?". Тому що у нас мережа 7000 км. Він сказав, що треба шукати можливості. Хочу сказати, на сьогодні це 140 км регіональних доріг, які вже робляться. Незважаючи на всі перешкоди, які були і в антимонопольному комітеті. Ми їх перемогли, ми повністю затендерили всі наші 53 пікети, усі дороги робляться. Є частина доріг, які вже завершені, зараз будуть введені в експлуатацію, залишилося отримати дозволи", - розповів він.

Голова ОДА зазначив, що було обрано найкритичніші ділянки доріг у всій Житомирській області, і незабаром усі відчуватимуть, що дороги будуються.


Повний текст інтерв'ю буде оприлюднено на головній сторінці агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОГТСУ у 2024 р. інвестує в розвиток газотранспортної системи 812,9 млн грн - регулятор

AHK Ukraine пропонує провести низку реформ для залучення іноземного бізнесу до процесу відбудови

KSG Agro шукає інвесторів для будівництва заводу за $8 млн із переробки матеріалів, що залишилися унаслідок руйнувань у Херсонській області

ЄБРР розгляне можливість спільного інвестування з UDF у майбутньому

Міжнародні інвестиції в Україну зросли до $1,2 млрд у 2023 році

Українці заробили $850 млн на інвестиціях у криптоактиви за 2023 р. - Chainalysis

Україна запускає механізм держпідтримки проєктів з великими інвестиціями - Свириденко

Інвестори зможуть одержати компенсацію за побудовані ними об'єкти інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Державний департамент США та Німецький фонд Маршалла США створюють проєкт для сталого відновлення міст України

Компанія Univest інвестувала близько 300 млн грн у новий цех із випуску еко-упаковки в ІП "Фастіндастрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА