13:23 26.01.2024

ДТЕК ВДЕ встановив метеостанцію для оцінки вітрових умов роботи майбутньої Полтавської ВЕС 650 МВт - топменеджер

2 хв читати

Компанія ДТЕК ВДЕ встановила метеостанцію в Полтавській області, щоб здійснити оцінку вітрових умов для майбутньої Полтавської ВЕС, повідомив заступник гендиректора компанії Олег Соловей.

"Ця метеомачта збиратиме всі дані про напрямки і швидкість, ефективно генерувати електроенергію. І цього разу в нас вийшов невеликий рекорд. Споруда не маленька - 160 метрів. Зазвичай в Україні встановлюється на 120 метрів", - описав він метеостанцію на своїй фейсбук-сторінці у п'ятницю.

За його словами, протягом року компанія аналізуватиме дані про напрямки та швидкість вітрів у місцевості, щоб визначити найкраще розташування для вітротурбін.

"Від цього залежить ефективність роботи майбутньої вітрової енергетичної станції", - пояснив Соловей.

Як повідомлялося в травні минулого року, після відкриття першої черги Тилігульської ВЕС 114 МВт, голова "ДТЕК ВДЕ" Олександр Селищев заявив, що компанія хоче побудувати потужну ВЕС у Глобинській громаді Полтавської області, оскільки вбачає досить великі перспективи для ефективного виробництва електроенергії в цьому регіоні.

Компанія "ДТЕК ВДЕ" почала девелопмент проєкту будівництва Полтавської ВЕС 650 МВт 2023 року і планує завершити його до кінця 2024 року, "а 2025 року або трохи довше побудувати саму ВЕС", повідомляв про початок проєкту Селищев.

Своєю чергою Олег Соловей зазначав, що після того, як у рамках синхронізації з ЕNTSO-E Україна від'єдналася від енергосистеми Росії та Білорусі, потребують переформатування поставок електроенергії, щоб уникнути її дефіциту, зокрема, Сумська, Харківська та Полтавська області.

"З огляду на таку ситуацію, ми побачили дефіцит е/е, і вирішили йти туди, де енергія потрібна. Ми зустрічалися з великими видобувними підприємствами, які не можуть розвиватися без додаткової генерації. Вони зацікавлені, бо це ще й "зелена" електроенергія. Ми зважили всі за і проти. Там дійсно дуже складна логістика - потрібно буде підніматися каскадом шлюзів, Дніпром із Чорного моря", - описав ситуацію Соловей.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Байден повідомив про виділення $7 млрд на сонячну енергетику

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА