13:32 29.05.2024

Україна й Чилі поглиблюють співпрацю для повернення викрадених РФ українських дітей

1 хв читати

Україна й Чилі поглиблюють співпрацю для повернення викрадених РФ українських дітей, повідомила пресслужба глави держави за підсумками візиту до Чилі делегації України.

"У межах інформаційної кампанії "Викрадені голоси", яка є частиною плану дій президента Володимира Зеленського Bring Kids Back UA, українська делегація на чолі з радницею - уповноваженою президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'єю Герасимчук відвідала Чилі. Візит організувало Міністерство закордонних справ України", - йдеться в повідомленні на сайті президента України в середу.

Повідомляється, що разом із послом України в Чилі Юрієм Дюдіним делегація зустрілася з представниками уряду, департаментів прав людини й Національного інституту молоді Міністерства соціального розвитку та сім'ї Чилі.

Герасимчук наголосила на важливості повернення додому українських дітей, яких викрала держава-агресор РФ. "Сьогодні у світі не існує глобальної системи безпеки дітей - саме це довели зламані долі українських дітей та їхні втрачені життя. Ми сподіваємося на підтримку всього світу в нашій боротьбі, адже йдеться не лише про наших дітей. Сьогодні це українські діти, а завтра це можуть бути діти будь-якої країни", - зазначила вона.

За словами посла Дюдіна, уряд Чилі вже готовий стати спостерігачем у Міжнародній коаліції за повернення українських дітей. Він також висловив сподівання, що країна відіграватиме активну роль у роботі коаліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГРАФІКИ ВІДКЛЮЧЕНЬ Е/Е В ЧЕТВЕР ТАКОЖ ДІЯТИМУТЬ УСЮ ДОБУ - ДТЕК

Кулеба привітав Рютте з призначенням генсеком НАТО

Покровський напрямок залишається найбільш напруженим на фронті, від початку доби окупанти атакували 20 разів - Генштаб ЗСУ

У застосунку "Резерв+" з'явилася інформація про бронювання 340 тисяч військовозобов'язаних

СБУ і НАБУ викрили главу департаменту "Укренерго" на розкраданні бюджетних коштів під час закупівлі бронежилетів

У Дергачах уже 9 постраждалих - обладміністрація

Унаслідок ворожих авіаударів по Дергачах Харківської області постраждали п’ятеро осіб, зокрема дві дитини

Власник Group DF Фірташ оскаржить продовження українських санкцій у міжнародних судах

Президент підписав закон про застосування англійської мови в Україні

У прикордонній смузі в межах Ужгородського району введено додаткові режимні обмеження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА