18:34 24.05.2024

Під час реформи Генштабу ЗСУ його штатну чисельність планують зменшити на 60%

2 хв читати
Під час реформи Генштабу ЗСУ його штатну чисельність планують зменшити на 60%

Реформа Генерального штабу Збройних сил України дасть змогу посилити ті структури, які безпосередньо здійснюють управління угрупованнями військ, штатну чисельність Генштабу планують знизити на 60%, повідомив начальник Головного управління оборонного планування Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Євген Острянський.

"У лютому-березні цього року в Генеральному штабі було проведено функціональне обстеження, за результатами якого ухвалено рішення про оптимізацію штатної чисельності деяких структурних підрозділів та органів військового управління. Цей процес включає розформування низки військових організаційних структур, формування нових, а також проведення оптимізації вже наявних. Зазначені заходи дадуть змогу усунути дублювання функцій, а також зменшити штатну чисельність на 60 відсотків", - сказав він на брифінгу в Києві в п'ятницю.

Острянський зазначив, що розформовано буде із цього лише 25%, а 35% буде передано іншим видам і родам ЗСУ.

Він зазначив, що за рахунок особового складу, що вивільняється, планується доукомплектувати органи управління оперативного і тактичного рівнів, а також бойові військові частини. Це, у свою чергу, дасть змогу здійснювати ротації підрозділів і частин, які тривалий час виконують бойові завдання в зоні бойових дій.

"Ми розуміємо, що в умовах війни насамперед мають посилюватися ті структури та органи управління, які безпосередньо здійснюють управління угрупованнями військ. Наразі основний акцент на їх комплектування, підготовку особового складу", - наголосив начальник Головного управління оборонного планування Генштабу.

Крім того, Острянський нагадав, що тривають заходи з удосконалення структури ЗСУ, серед яких і формування Командування Сил безпілотних систем Збройних сил України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дві країни відкликали свої підписи під спільним комюніке після Глобального саміту миру в Швейцарії

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено комплекс відпочинку, інформації про постраждалих немає

На покровському напрямку ворог збільшив кількість атак до 40, що є найбільшим показником з початку червня - Генштаб

У рамках Саміту миру у Швейцарії відбулася дискусійна панель "Гуманітарний вимір. Звільнення полонених і депортованих осіб"

Війська РФ за добу завдали по Україні два ракетних і 38 авіаційних ударів із застосуванням 53 КАБів - Генштаб

У Мін'юсті очікують, що на першому етапі мобілізації серед ув'язнених до ЗСУ долучиться щонайменше 4 тис. добровольців - ЗМІ

Кулеба обговорив із секретарем Радбезу Вірменії Григоряном безпекові проблеми, що постали перед двома країнами

У Миколаєві в понеділок, 17 червня, тимчасово відключать водопостачання

Генпрокурор: Сподіваюся, що Саміт миру зміцнить зусилля світової спільноти в роботі з повернення цивільних і дітей, депортованих у РФ

Країни Африки хочуть домогтися миру в Україні, але є питання якого - глава МЗС Швейцарії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА