20:57 24.02.2024

Канада надасть Україні додаткову допомогу на суму 129 млн канадських доларів і понад $40 млн

2 хв читати
Канада надасть Україні додаткову допомогу на суму 129 млн канадських доларів і понад $40 млн

Канада надасть Україні додаткову допомогу для забезпечення "стійкості та відновлення" на суму 129 млн канадських доларів і понад $40 млн, повідомила пресслужба уряду Канади.

Як повідомляється, про це оголосив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, який перебуває в Києві з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення Росії на територію України.

"Прем'єр-міністр Джастін Трюдо сьогодні відвідує Україну разом із міжнародними партнерами, щоб підтвердити постійну та непохитну підтримку України", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті уряду Канади в суботу.

"Прем'єр-міністр Канади оголосив про нову підтримку зусиль України щодо забезпечення стійкості та відновлення", - зазначено в повідомленні. Вона передбачає виділення 75 млн канадських доларів на розмінування, кіберпідтримку та розвідувальну підтримку, 15 млн канадських доларів на допомогу у створенні в Києві Національного музею Голодомору-геноциду в 1932 і 1933 роках, до 39 млн канадських доларів на допомогу в галузі психічного здоров'я, продовольчої підтримки та на реконструкцію і відновлення місцевих громад.

Повідомляється також про виділення понад $22 млн "у вигляді гуманітарної допомоги для підтримки партнерів Організації Об'єднаних Націй і Червоного Хреста в наданні критично важливої допомоги, включно з екстреними медичними втручаннями, послугами із захисту, житлом, водою, санітарією та харчуванням, а також сприяння дотриманню міжнародного гуманітарного права". Понад $18 млн буде виділено для підтримки різних проєктів: "від розмінування до зниження загроз з боку ядерних або радіологічних матеріалів і хімічної зброї, а також боротьби з дезінформацією".

Раніше повідомлялося про підписання в Києві президентом України Володимиром Зеленським та прем'єр-міністром Канади Трюдо Угоди про безпеку, яка передбачає виділення Канадою допомоги у 2024 році в розмірі 3 млрд канадських доларів.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

Унаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджено медзаклад і два інфраструктурні об'єкти - голова ОВА

Окупанти обстріляли село під Харковом, загинула літня жінка - прокуратура

На Великдень чергуватимуть понад 7 тис. рятувальників - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА