19:19 26.10.2023

Зустріч радників і політичних директорів МЗС щодо Формули миру відбудеться на Мальті 28-29 жовтня

2 хв читати
Зустріч радників і політичних директорів МЗС щодо Формули миру відбудеться на Мальті 28-29 жовтня

Зустріч радників глав держав та їхніх дипломатичних представників щодо української Формули миру відбудеться на Мальті 28-29 жовтня, повідомила пресслужба президента з посиланням на главу Офісу Андрія Єрмака.

Як повідомляється, Єрмак у четвер провів зустріч у режимі відеоконференції з представниками міжнародної неурядової організації The Elders, до складу якої входять високопоставлені державні діячі, борці за мир і захисники прав людини.

"28-29 жовтня на Мальті відбудеться вже третя зустріч дипломатичних радників і політичних директорів МЗС із питань національної безпеки та представників провідних міжнародних організацій, присвячена обговоренню та узгодженню конкретних планів щодо реалізації пунктів Формули миру, запропонованої президентом України Володимиром Зеленським", - наводяться слова глави ОП.

Раніше в ефірі телемарафону Єрмак заявив, що зустріч на Мальті збере близько 60 учасників і стане потужним кроком до підготовки Саміту миру.

"Уже є кількість підтверджених учасників цієї зустрічі. Сьогодні їх уже близько 60... Будуть представники з різних і навіть дуже несподіваних країн, які будуть уперше... Якщо ви подивитеся на кількість учасників, які були в Джидді та Копенгагені, то зараз ми їх кількість уже значно збільшили", - розповів він.

Говорячи про місце проведення зустрічі, а саме про Мальту, очільник Офісу президента заявив, що "Мальта є державою, яка має хороші відносини з багатьма країнами світу, відповідно, ця країна є місцем, де можна і логічно проводити такі зустрічі".

Єрмак також зазначив, що має дуже оптимістичні очікування від майбутньої події. "Ця зустріч стане потужним кроком для організації Саміту миру на рівні лідерів", - заявив він.

Зокрема, учасники, за його словами, обговорюватимуть конкретні напрацювання раніше створених робочих груп за п'ятьма пунктами Формули миру, куди ввійшли представники і України, і Європи, Азії, Африки, Латинської Америки. Зазначені пункти Формули миру включають продовольчу безпеку, гуманітарні питання, відновлення територіальної цілісності тощо.

"Ми вважаємо, що ці конкретні напрацювання стануть не тільки безпосередніми кроками завершення війни, повернення справедливого миру, наших людей і територій, полонених і депортованих дітей, а й кроками до подолання криз, що виникли внаслідок війни. Я вважаю, що якщо цей наш досвід стане успішним, то він може стати міжнародним механізмом для боротьби з цими кризами в майбутньому, хоч би де вони з'являлися", - сказав він.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що зустріч радників щодо Формули миру збере представників усіх континентів світу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА