16:32 11.10.2023

Апеляційний суд залишив під вартою нардепа Шуфрича, підозрюваного в держзраді - ЗМІ

2 хв читати
Апеляційний суд залишив під вартою нардепа Шуфрича, підозрюваного в держзраді - ЗМІ

Київський апеляційний суд залишив чинним запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою для народного депутата України Нестора Шуфрича, підозрюваного в державній зраді, повідомляє "Суспільне".

"Апеляційний суд 11 жовтня розглянув скаргу на запобіжний захід нардепу від забороненої партії "ОПЗЖ" Нестору Шуфричу й залишив підозрюваного під вартою до 15 листопада", - йдеться в повідомленні.

15 вересня Печерський районний суд Києва обрав для Шуфрича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів без права внесення застави.

Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань та Офісом генерального прокурора зібрала аргументовану доказову базу антиукраїнської діяльності Шуфрича. За матеріалами СБУ йому повідомлено про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

За інформацією СБУ, матеріали розслідування свідчать про те, що Шуфрич "тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента ФСБ, завдання якого - координація російської агентури в Україні". У СБУ нагадують, що Сівкович втік до Москви у 2014 році й створив "кротоферму" для підривної діяльності проти України. "Саме він курував колишнього начальника Управління СБУ в АРК Крим Олега Кулініча, якого підозрюють у державній зраді і якого затримував особисто голова Служби безпеки Василь Малюк", - зазначалося в повідомленні.

За інформацією СБУ, одним з основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. "Він систематично поширював наративи кремля про те, що українська держава - нібито штучне утворення, що в України та Росії єдина історія і що українці та росіяни - нібито "один народ". У такий спосіб Шуфрич намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві", - йшлося в повідомленні.

Джерело: https://suspilne.media/591893-sud-rozglanuv-apelaciu-j-zalisiv-nardepa-sufrica-pid-vartou/

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА