19:13 24.08.2023

НАЗК внесло Philip Morris та Japan Tobacco до списку міжнародних спонсорів війни

2 хв читати
НАЗК внесло Philip Morris та Japan Tobacco до списку міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло двох лідерів тютюнового ринку Philip Morris International та Japan Tobacco International до переліку міжнародних спонсорів війни через продовження діяльності на території РФ, повідомило агентство.

"НАЗК внесло двох лідерів тютюнового ринку Philip Morris International та Japan Tobacco International до переліку міжнародних спонсорів війни", - ідеться в повідомленні НАЗК у телеграм-каналі в четвер.

Як повідомляється, згідно з даними фінансової звітності російського підрозділу Philip Morris, виручка компанії в перший рік повномасштабного вторгнення Росії в Україну зросла на 8%, до 140,3 млрд руб., а чистий прибуток - до 48,2 млрд руб., що на 45% більше, ніж у 2021 році. "Маючи впевненість в економічному потенціалі Росії, компанія реалізує масштабну довгострокову інвестиційну програму", - наголошується в повідомленні.

"Japan Tobacco International (JTI) є безсумнівним лідером тютюнового ринку в Росії (частка ринку - 34,9%). Сама компанія відкрито заявила про те, що російський ринок генерував близько $2 млрд у 2022 році для JT групи, або приблизно 11% її консолідованого доходу за 2022 рік", - наводить НАЗК дані про діяльність у РФ другої компанії.

"JTI - найбільший інвестор і провідний платник податків у російській тютюновій індустрії. За останні 20 років інвестиції JTI в економіку РФ перевищили $4,6 млрд. Податкові платежі компанії 2020 року забезпечили 1,4% доходу федерального бюджету РФ", - ідеться в повідомленні НАЗК.

У НАЗК наголошують, що, незважаючи на те, що "представники обох компаній і заявляли про свої плани закрити бізнес у РФ, припинити нові інвестиції та маркетингову діяльність у Росії, вони все ще продовжують виробляти та розповсюджувати продукцію в РФ".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА