14:44 29.06.2023

Норми застосування англійської мови у сфері транспорту набувають чинності через два роки після набуття чинності закону

1 хв читати
Норми застосування англійської мови у сфері транспорту набувають чинності через два роки після набуття чинності закону

Законопроєкт про застосування англійської мови передбачає, що норми дублювання інформації та обслуговування іноземців у сфері транспорту англійською мовою набувають чинності через два роки після набутя чинності самим законом.

Проєкт закону №9432 від 28 червня про застосування англійської мови в Україні визначає, що в усіх видах пасажирського транспорту, на залізничних вокзалах, автовокзалах, в аеропортах, морських і річкових портах інформація, оголошення, повідомлення, написи щодо транспортного обслуговування поряд із державною мовою подаються також англійською мовою.

Також згідно із законопроєктом, іноземцям та особам без громадянства, які звертаються англійською мовою, довідкові служби на залізничних вокзалах, автовокзалах, в аеропортах, морських і річкових портах надають інформацію мовою звернення.

Згідно з перехідними положеннями законопроєкту, ці норми набувають чинності через два роки після набуття чинності цим законом.

Як повідомлялося, 28 червня президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради законопроєкт, що визначає англійську як мову міжнародного спілкування в Україні, а також сприяє вивченню англійської громадянами України.

Законопроєкт, серед іншого, передбачає, що норма про демонстрування фільмів мовою оригіналу з українськими субтитрами запроваджуватиметься поступово з 2025 по 2027 роки. Також визначено, що через чотири роки після скасування воєнного стану в закладах охорони здоров'я іноземців мають обслуговувати англійською мовою або ж послуговуючись допомогою перекладача.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА