14:11 19.04.2023

Частину українських пунктів пропуску буде вдосконалено в рамках програми CEF – заступник глави Мінвідновлення

2 хв читати
Частину українських пунктів пропуску буде вдосконалено в рамках програми CEF – заступник глави Мінвідновлення

Частину українських пунктів пропуску буде вдосконалено в рамках програми ЄС Connecting Europe Facility – CEF, повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач в інтерв'ю ексклюзивному агентству "Інтерфакс-Україна".

"Зараз ми спільно з країнами-сусідами працюємо над реалізацією проєктів щодо розвитку/удосконалення пунктів пропусків у рамках програми CEF на 2021-2027 роки. Україна разом із країнами-сусідами подали спільні заявки на шість проєктів. Зокрема, йдеться про модернізацію залізничних, автомобільних пунктів пропуску (Медика-Мостиська, Ягодин-Дорогуськ, Гребенне-Рава-Руська, Корчова-Краковець та ін.) для збільшення їхньої пропускної спроможності", - сказав Деркач.

Заступник міністра нагадав, що у травні 2022 року Європейська Комісія представила План заходів щодо створення Шляху солідарності для допомоги Україні в експорті сільськогосподарської продукції, який, зокрема, передбачає, що програма ЄС Connecting Europe Facility – CEF буде ключовою для покращення транспортного сполучення між ЄС та Україною та налагодження експорту з України до ЄС через повномасштабну війну.

"Головний критерій для проєктів – їхня спрямованість на підвищення пропускної спроможності пунктів перетину кордону із відповідними країнами. Умови фінансування проєктів у рамках CEF – 50% вартості проєкту покриваються програмою CEF, решта 50% покриваються з власних джерел фінансування чи з допомогою міжнародних фінансових запозичень. Завдяки допомозі Європейської Комісії в рамках Шляху солідарності, відповідно до Спільної заяви, ухваленої у листопаді минулого року, Україні виділено EUR1 млрд", - сказав Деркач.

За його словами, вже протягом травня-червня 2023 року має бути оголошено, які саме заявки ухвалено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

За добу на лінії фронту відбулося 71 бойове зіткнення

Через ворожий обстріл у Дніпропетровській області поранено троє людей

Голову Броварської райадміністрації, який вчинив резонансну ДТП, звільнено з посади

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

Росіянам вдалося прорватися і закріпитися в частині Очеретиного - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА