18:53 25.01.2023

Міноборони України реформує систему харчування, запровадивши уніфіковане меню - Резніков

2 хв читати
Міноборони України реформує систему харчування, запровадивши уніфіковане меню - Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що ініціюватиме запровадження гнучких уніфікованих меню в системі забезпечення харчуванням військовослужбовців для запобігання корупційним зловживанням у цій сфері.

"Рішення я вбачаю в тому, щоб запровадити у ЗСУ гнучку, але уніфіковану систему меню. В основі формування якого будуть не гроші та калорії, а одиниці виміру (грам/шт.) та калорії. Це поширений у НАТО підхід", – написав Резніков на сторінці у фейсбуці.

За його словами, нову систему буде впроваджено протягом 4-5 місяців. Міністр зазначив, що викликом є те, що існують особливі вимоги до харчування видів, родів та сил ЗСУ.

"Є відмінності між харчуванням у польових умовах на фронті та у пункті постійної дислокації. Весь цей масив необхідно опрацювати. Ми почали готувати ґрунт для цих змін восени, але під час війни маємо діяти акуратно, адже безперервність постачання продовольства – безумовний пріоритет", - наголосив він.

Резніков додав, що у планах Міністерства оборони також розробити та впровадити веганське, халяльне, кошерне меню та пісне меню християнської традиції.

Глава оборонного відомства також повідомив, що під час засідання антикорупційного комітету досягнуто домовленості з Рахунковою палатою щодо створення методики моніторингу тилового забезпечення та забезпечення зброєю з урахуванням досвіду країн-партнерів.

Також Резніков підтримав ініціативу народних депутатів зробити частину оборонних закупівель відкритими.

"Спільно з комітетами ми знайдемо формат, який гарантуватиме безпеку постачальників і збереже чутливу інформацію про ЗСУ. Але водночас зробить закупівлі більш прозорими, а бюджетні кошти – більш доступними для громадського контролю", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА