11:51 23.09.2022

Одна людина постраждала внаслідок ракетного удару по 9-поверхівці в Торецьку, 19 мешканців будинку врятовано

2 хв читати

Унаслідок ракетного удару російських окупантів по 9-поверховому будинку в м. Торецьку Донецької області в ніч на п'ятницю одна людина постраждала й була госпіталізована, ще 19 заблокованих осіб урятували, повідомляється в телеграм-каналі Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"Врятовано 19 людей, з них 2 дітей… Унаслідок ракетного удару сталося руйнування 8-го та 9-го поверхів другого під'їзду багатоквартирного житлового будинку та сходової клітки. У квартирах на 4-му та 5-му поверхах опинилися заблоковані люди, яких врятували наші рятувальники. Аварійно-рятувальні роботи тривали п’ять годин. Загиблих на місці події не виявлено, одного чоловіка працівники швидкої медичної допомоги госпіталізували до лікувального закладу Костянтинівки", - йдеться в повідомленні.

Як повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, влучання в будинок було близько 19:30. Унаслідок удару обрушилися плити перекриття з 7-го до 9-го поверху. "Великої кількості жертв вдалося уникнути - з цього будинку більшість людей евакуювалася. Постраждала одна людина", - написав він у фейсбуці.

За словами голови обладміністрації, цей обстріл відбувся лише через три години після попереднього, внаслідок якого в Торецьку загинуло двоє і були поранені п'ятеро мирних жителів, пошкоджено двоповерховий житловий будинок. "У Торецьку під час одного з обстрілів (близько 16:30) росіяни пошкодили 2-поверховий будинок, магазин та інші будівлі - загинуло дві особи, поранено п’ятеро людей", - повідомив Кириленко.

За його словами, протягом 22 вересня окупанти вели вогонь по Бахмутській об'єднаній територіальній громаді (Бахмут, Зайцеве та Кліщіївка), унаслідок чого загинуло четверо мирних жителів, ще одна людина отримала поранення. Було зруйновано міст, пошкоджено хлібозавод, 10 приватних будинків та один багатоповерховий.

У Слов'янську ракета російського зенітно-ракетного комплексу С-300 влучила у подвір’я приватного будинку, без жертв.

Також у четвер російські окупанти зруйнували нову будівлю амбулаторії в Орлівці Очеретинської ОТГ.

Уночі та вранці росіяни продовжили стріляти на донецькому та горлівському напрямках. У Курахівській громаді обстріляно смт Гостре – одна людина поранена. У Мар'їнській громаді – періодичні обстріли Мар'їнки, Красногорівки, Георгіївки та Новомихайлівки – без постраждалих. В Авдіївці протягом ночі – поодинокі прильоти по старій та центральній частині міста, без жертв. Гучно минула ніч у Світлодарській громаді, проте інформація про постраждалих наразі не надходила", - розповів голова обладміністрації.

У зв'язку з цим Кириленко закликав жителів області евакуюватись.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА