11:55 09.08.2022

Генпрокурор: Заарештовано корпоративні права та 35 об'єктів нерухомості підприємства, пов'язаного з РФ, на понад 2 млрд грн

2 хв читати
Генпрокурор: Заарештовано корпоративні права та 35 об'єктів нерухомості підприємства, пов'язаного з РФ, на понад 2 млрд грн

Заарештовано корпоративні права та 35 об'єктів нерухомості підприємства, пов'язаного з РФ, загальна сума заарештованого майна перевищує 2 млрд грн, повідомив генпрокурор Андрій Костін.

У відеоповідомленні, розміщеному у вівторок у телеграм-каналі Офісу генпрокурора, він зазначив, що одним із пріоритетів роботи органів прокуратури є виявлення та арешт активів російських компаній, які безпосередньо чи опосередковано досі ведуть бізнес в Україні та фінансують війну за рахунок українців.

"За клопотаннями прокурорів Офісу генерального прокурора арештовано корпоративні права та 35 об'єктів нерухомості підприємства, пов'язаного з РФ. Мова йде про одного з найбільших виробників органічних хімічних речовин на території України. Загальна сума арештованого – понад 2 млрд 300 млн грн", - зазначив генпрокурор.

Він розповів, що, за наявною у слідства інформацією, протягом 2017-2022 років службові особи підприємства ухилилися від сплати податків на суму понад 3 млрд грн.

За словами Костіна, слідчі також вважають, що було протиправно перераховано на користь юридичної особи-нерезидента, яка підконтрольна російській нафтовій компанії, понад 5 млрд грн із метою їх легалізації.

"В іншому кримінальному провадженні Офіс генпрокурора в управління АРМА передав арештовані корпоративні права товариств на більш ніж 350 млн грн. Йдеться, зокрема, про один із найбільших торгово-розважальних центрів у столиці України. Серед його кінцевих бенефіціарних власників – громадяни Росії з близького оточення очільника країни-агресора", - розповів генпрокурор.

Він зазначив, що кошти, одержані від діяльності торговельно-розважального центру, перераховувалися ланцюгом фінансових операцій на адресу громадян Росії.

"Останні в подальшому використовували їх, зокрема, для фінансування виробництва та постачання боєприпасів для збройних сил країни-агресора", - додав Костін.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, йдеться про підприємство "Карпатнафтохім" та столичне ТРЦ Ocean Plaza.

ТРЦ Ocean Plaza на вул. Антоновича, 176 у Києві загальною площею 165 тис. кв. м було відкрито у грудні 2012 року. Інвестиції в нього становили близько $300 млн. Компанія UDP та ТОВ "К.А.Н. Девелопмент" виступили партнерами з розвитку проєкту. ТРЦ було продано російській "ТПС-Недвижимость" Аркадія Ротенберга у 2012 році. Пізніше 2019 року бізнесмен Василь Хмельницький опосередковано через UPD Holdings Limited придбав 33,5% акцій столичного ТРЦ Ocean Plaza.

Як повідомлялося, "Карпатнафтохім" у червні 2017 року відновив роботу після п'ятирічного простою. Підприємство виробляє етилен, поліетилен, вінілхлорид, каустичну соду, хлор та суспензійний ПВХ. У лютому 2017 року НК "Лукойл" заявила про продаж контрольного пакета "Карпатнафтохіму". Наразі 100% ТОВ належить Karpaty Chemical B.V. (Нідерланди), кінцевими бенефіціарами якого є Ільхам Мамедов, який раніше очолював ПІІ "ЛУКОЙЛ-Україна" і гендиректор "Техінсервіс" Ігор Щуцький.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

В Одеській області вночі ліквідовано два розвідувальні дрони противника

У Херсонській області за добу через обстріли РФ загинуло троє людей

За добу Сили оборони ліквідували 840 окупантів і 30 артилерійських систем

Армія РФ за добу завдала 348 ударів по 14-ти населених пунктах Запорізької області

Авіація Сил оборони за добу атакувала дев’ять районів розташування військ РФ

На фронті відбулося понад 60 зіткнень, на новопавлівському напрямку ворог 25 разів намагався прорвати оборону

Війська РФ за добу завдали по Україні сім ракетних і 70 авіаційних ударів

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА