15:10 27.06.2022

Комплексний пакет допомоги Україні передбачатиме і системи захисту від дронів та пальне, і повний перехід до техніки та озброєння ЗСУ за стандартами НАТО - Столтенберг

1 хв читати
Комплексний пакет допомоги Україні передбачатиме і системи захисту від дронів та пальне, і повний перехід до техніки та озброєння ЗСУ за стандартами НАТО - Столтенберг

Комплексний пакет допомоги для України, який буде схвалений союзниками НАТО в межах саміту альянсу в Мадриді, передбачатиме підтримку Києву в середньостроковій перспективі для протистояння російській агресії та в довгостроковій перспективі для переходу до натовських стандартів.

Про це у понеділок у Брюсселі на пресконференції напередодні саміту альянсу, який відбудеться 29-30 червня у Мадриді, повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

"На саміті ми погодимо посилений Комплексний пакет допомоги для України, який передбачатиме суттєві постачання підтримки в таких сферах, як захищений зв'язок, системи захисту від дронів та пальне. У довгостроковій перспективі ми допоможемо Україні перейти від військової техніки радянських часів до сучасної техніки НАТО й ще більше зміцнювати свої інститути оборони та безпеки", - розповів він.

Столтенберг констатував, що українське керівництво та народ "продовжують чинити спротив жорстокій агресивній війні Росії". "Їх мужність і цілеспрямованість надихають. І я вітаю, що президент Зеленський приєднається до нас на саміті НАТО", - наголосив генсек альянсу.

Він нагадав, що НАТО і союзники надали суттєву підтримку Україні після незаконної анексії Криму Росією у 2014 році, військовою та фінансовою допомогою, зокрема навчанням десятків тисяч українських сил. "Усе це щодня змінює ситуацію на полі бою", - упевнений Столбенберг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА