07:19 26.06.2022

Рада на найближчому засіданні може розглянути питання призначення омбудсмена

2 хв читати
Рада на найближчому засіданні може розглянути питання призначення омбудсмена

Верховна Рада може на найближчому пленарному засіданні розглянути питання призначення свого Уповноваженого з прав людини, повідомив голова українського парламенту Руслан Стефанчук.

"Думаю, там (на найближчому засіданні Верховної Ради – ІФ) будуть порушено кадрові питання, зокрема я сподіваюся, що парламент зможе призначити нового омбудсмена… і Україна отримає нормального та повноцінного омбудсмена", – сказав спікер в ефірі національного телемарафону #UA разом у суботу.

Водночас він зазначив, що в парламенті немає іншої кандидатури, окрім голови парламентського комітету з прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, національних меншин та міжнаціональних відносин Дмитра Лубинця (депутатська група "За майбутнє").

"Право висування (кандидатури омбудсмена – ІФ) має голова Верховної Ради чи 118 народних депутатів. Тільки я реалізував своє право на висування кандидатури, тому вона вноситиметься до зали", – уточнив Стефанчук.

Раніше перший віцеспікер Олександр Корнієнко пояснював, що відповідно до законодавчих процедур Рада може провести голосування за призначення нового уповноваженого з прав людини не раніше початку липня.

Як повідомлялося, Верховна Рада звільнила Людмилу Денісову з посади свого уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Відповідне рішення підтримали 234 народні депутати на пленарному засіданні у вівторок. Рада призначила її на цю посаду 15 березня 2018 року.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук 21 червня повідомив, що запропонував призначити народного депутата Дмитра Лубинця (група "За майбутнє") на посаду Уповноваженого з прав людини.

Дмитро Лубинець – український політик та юрист, народний депутат України 8-го скликання (від "Блоку Петра Порошенка") та 9-го скликання (поза партіями). У 2019 році пройшов до Верховної Ради як безпартійний самовисуванець по округу № 60 (Донецька область) і став членом депутатської групи "За майбутнє", яка 2 червня 2020 року стала партією.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА