12:25 21.05.2022

Експертиза СБУ засвідчила, що ракетний обстріл залізничного вокзалу в Краматорську зробили з окупованої частини Донбасу

1 хв читати
Експертиза СБУ засвідчила, що ракетний обстріл залізничного вокзалу в Краматорську зробили з окупованої частини Донбасу

Результати експертизи, проведеної Службою безпеки України, засвідчила, що ракетний обстріл залізничного вокзалу в Краматорську (Донецької обл.) зробили з окупованої частини регіону, повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

"Служба безпеки отримала беззаперечні докази причетності російських окупантів до обстрілу залізничного вокзалу в Краматорську 8 квітня, внаслідок якого загинула 61 людина, а 121 зазнала поранень", - сказав Дехтяренко у відеозверненні в суботу.

За його словами, завдяки низці досліджень траєкторії польоту ракети і аналізу інших аспектів вдалося встановити, що удар було здійснено з території Донецької області, яка ще з 2014 року перебуває під тимчасовою окупацією Росії.

"Експерти підтвердили, що для обстрілу застосували керовану одноступеневу твердопаливну ракету 9М79-1 із зарядом касет. Широкій громадськості вона відома як "Точка У", - наголосив спікер.

Він додав, що, за інформацією спецслужби, кілька комплексів з "Точкою У" були розміщені на окупованих територіях Донбасу і використовуються загарбниками вже 8 років.

"Слідчі СБУ продовжують свою роботу і поповнюють доказову базу в рамках кримінального провадження за ст.438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України", - підсумував Дехтяренко.

Як повідомлялося, 8 квітня з боку окупованих територій по залізничному вокзалу Краматорська, де близько 4 тисяч людей очікували евакуації, вдарили дві російські ракети.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА