10:56 11.05.2022

Ми були суперниками, друзями й однодумцями – Кучма про Кравчука

2 хв читати
Ми були суперниками, друзями й однодумцями – Кучма про Кравчука

Другий президент України Леонід Кучма назвав першого президента Леоніда Кравчука своїм другом і однодумцем.

"Ми були суперниками – саме з ним ми змагалися на президентських виборах, коли відбувся перший мирний перехід влади у країнах колишнього СРСР. Ми були однодумцями – за нашої спільної участі відбулося багато заходів та вийшло багато звернень із найважливіших приводів. Ми були друзями, й тому мені зараз дуже боляче...", - передала його слова прессекретар Кучми Дарка Оліфер у фейсбуці.

Кучма зазначає, що "про політичну майстерність першого президента України складали легенди та розповідали анекдоти, вона справді була унікальною".

"Причому Леонід Макарович проявляв свої таланти в найдоленосніші моменти, на історичних зламах – наприклад, полишаючи у дурнях "генеральський десант" ГКЧП у Києві або сприяючи результативному голосуванню за Акт проголошення незалежності України переважно комуністичною Верховною Радою", - зазначає він.

Але, написав також Кучма, мало хто знає іншого Кравчука. Того, хто сказав мені в перші дні російської окупації Криму навесні 2014 року: "Якщо вони посунуть далі – я сам візьму зброю!" Я хочу, щоб його пам'ятали саме таким".

"Один із батьків нашої незалежності – однозначно. Гросмейстер перемовин і віртуоз компромісів – безумовно. Але й мужня людина, справжній патріот України, готовий у більш ніж поважному віці стати на її захист та померти зі зброєю в руках. Як готові сьогодні сотні тисяч, мільйони патріотів незалежної України, для народження і становлення якої так багато зробив Леонід Кравчук. Спи з миром, Леоніде Макаровичу. Спи з миром – бо в цій війні ми точно переможемо", - написав другий президент України.

Леонід Кравчук помер 10 травня 2022 року на 89-му році життя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА