11:34 19.04.2022

На Донбасі та південному сході України перебувають 76 БТГ РФ - Міноборони США

1 хв читати
На Донбасі та південному сході України перебувають 76 БТГ РФ - Міноборони США

На Донбасі та південному сході України перебувають 76 батальйонних тактичних груп Росії, 11 із них приєдналися за останні декілька днів, повідомив високопосадовець Міністерства оборони США.

"Наразі на Донбасі та на південному сході країни перебувають 76 російських батальйонних тактичних груп. Приблизно 11 з них було додано за останні декілька днів, повідомив сьогодні високопосадовець Міністерства оборони", - йдеться у публікації на сайті Міноборони США у понеділок.

За словами чиновника, крім 76 БТГ, на північ від України є майже 22 БТГ, які, ймовірно, поповнюються та переобладнуються.

Він звернув увагу на те, що близько дюжини БТГ, які перебувають усередині України, намагаються захопити Маріуполь. За словами чиновника, якщо Маріуполь перейде до росіян, це звільнить близько дюжини БТГ для використання в інших місцях на сході чи півдні України.

"Це велике "якщо", тому що українці все ще дуже і дуже вперто борються за Маріуполь", - наголосив він.

Окрім того, чиновник поінформував, що 155-мм гаубиці армії та корпусу морської піхоти США, що перебувають у Сполучених Штатах, призначені для України та незабаром будуть відправлені. За словами чиновника, оскільки Збройні сили України не знайомі із цим типом артилерії, найближчими днями за межами України для українців буде організовано навчання інструкторів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА